V. Juozapaitis ragina Š. Birutį prisiimti asmeninę atsakomybę

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės kultūros ministras prof. Vytautas Juozapaitis ragina kultūros ministrą Šarūną Birutį prisiimti asmeninę atsakomybę ir paaiškinti visuomenei, kodėl jo vadovaujamoje ministerijoje aukščiausio rango pareigūnams sudaromos sąlygos galimai neskaidriai veiklai vykdyti.

Kultūros ministras Š.Birutis kaltinamas nesusitvarkąs su savo pavaldiniais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kultūros ministras Š.Birutis kaltinamas nesusitvarkąs su savo pavaldiniais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:48 PM

Taip jis pareiškė reaguodamas į žiniasklaidoje paviešintą informaciją dėl kultūros viceministro Dariaus Mažinto, galimai pažeidusio viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą,

„Dar neišsisklaidžius galimiems korupcijos apraiškų Kultūros ministerijoje skandalo atgarsiams, kai buvusios kultūros ministro patarėjos E.Furman įkurtas Ateities visuomenės forumas laimėjo 86 tūkstančių litų vertės konkursą kultūros mecenavimo strategijai parengti, šiandien nerimą kelia į viešumą patekusi informacija dėl kito pareigūno. Socialdemokratų partijos deleguoto viceministro D.Mažinto, Š.Biručio įsakymu paskirto kontroliuoti Kultūros rėmimo fondo lėšų administravimą per Lietuvos kultūros tarybos darbą, įsteigta VĮ „Culture Live“ laimėjo net du Lietuvos kultūros tarybos skelbtus pirmojo šaukimo projektus, kurių vertė – 40 tūkstančių litų“, – teigė V.Juozapaitis.

Seimo narys stebisi, kad pasirodžiusiame straipsnyje neįvardyti Kultūros ministerijos atstovai tikina, jog viceministras neturi nieko bendra su įstaiga, kuri gavo finansavimą. Tačiau, kaip teigia V.Juozapaitis, minėtos įstaigos veiklą atsieti nuo viceministro sudėtinga, kai pastaruoju metu Kultūros ministerijos gerą vardą temdo korupcinis nepotizmo šešėlis, nes jau ne pirmas pareigūnas yra įtariamas galimai neskaidria veikla, siekiant išskirtinių sąlygų su savo asmeniu siejamai įstaigai.

„Nerimą kelia tai, kad toks Kultūros ministerijos pareigūnų galimas įstatyminių normų pažeidinėjimas įgauna sisteminį pobūdį ir daro nepataisomą žalą ne tik šios ministerijos, bet ir visos Vyriausybės autoritetui bei mažina Lietuvos gyventojų pasitikėjimą Lietuvos valstybinėmis institucijomis“, – sako prof. V.Juozapaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.