Smuiko ir gitaros virtuozai surengs dvikovą Vilniuje ir Kaune

Rugsėjo 16 ir 17 dienomis Kauno filharmonijoje ir Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje vyks ypatinga dvikova – pasitelkę neįprastus ginklus – smuiką ir gitarą – kausis du virtuozai – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro primarijus Zbignevas Levickis ir gitaros pažiba Aurelijus Globys.

Z.Levickis ir A.Globys scenoje susikaus instrumentais.
Z.Levickis ir A.Globys scenoje susikaus instrumentais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 2:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:16 PM

„Netiesa, kad viduramžių paprotys iškviesti priešininką į dvikovą išnyko. Riteriškoji dvasia tebegyvuoja, tik ginklai tapo tobulesni ir kautynių laukas daug platesnis, – sako Gintaras Kamsiukas, asociacijos „G & T Promotion“ valdybos pirmininkas. – Muzikinė dviejų savo srities profesionalų – Z.Levickio ir A.Globio dvikova tikrai bus dramatiška.“

Anot G.Kamsiuko, nors gitara ir smuikas – abu styginiai instrumentai, jų galimybės labai skirtingos, kiekvienas savaip atskleidžian repertuaro, technines ir stilistines vingrybes. Dėl to neišvengiamai kartais ims viršų smuikas, o kartais gitara. Juolab kad turnyro repertuare – platus muzikinių stilių spektras nuo klasikos iki roko.

„Publika gaus galimybę išgirsti jausmingą, nepakartojamą smuiko ir gitaros meistrų dialogą, o turnyro nugalėtoją galės apdovanoti plojimais, – žada G.Kamsiukas.

Koncerte skambės žinomos klasikos improvizacijos ir kita su meile šiam projektui sukurta muzika. Tai Wolfgango Amadeaus Mozarto, Niccolo Paganini, Stingo, Francesco Sartorio, grupės „Blackmore’s Night“, Algimanto Raudonikio kūrinių aranžuotės,  taip pat publikos pamėgti A. Globio autoriniai kūriniai.

Meistrų dvikovoje aktyviai dalyvaus ir jiems talkins perkusininkas Darius Pašiūnas.

Muzikinė dvikova. Rugsėjo 16 d. 18 val. Kaune, Filharmonijoje, rugsėjo 17 d. 19 val. Vilniuje, šv. Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.