Kultūros tarybos nare siūloma skirti literatūrologę G. Žemaitytę

Naująja Lietuvos kultūros ir meno tarybos nare siūloma skirti literatūrologę Gintautę Žemaitytę. Vyriausybei pritarus, ji pakeistų savo noru postą palikusį poetą Vladą Braziūną.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2014, 11:32 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:28 PM

Artimiausiu metu Kultūros tarybą turės papildyti dar vienas naujas narys, kadangi iš jos rugpjūčio 30-ąją taip pat atsistatydino Lenkijos ambasadoje dirbsiantis tautinių mažumų atstovas Stanislavas Vidtmannas.

Kultūros ir meno tarybos nariai renkami Kultūros ministerijai paskelbus konkursą.

Šiuo metu Lietuvos kultūros ir meno tarybai vadovauja pirmininkė Daina Urbanavičienė. Ją taip pat sudaro kompozitorius Vidmantas Bartulis, menotyrininkė Rūta Janonienė, teatro kritikas Vaidotas Jauniškis, bibliotekininkė Rima Maselytė, architektas Kęstutis Pempė, dailininkas Saulius Valius, kultūros vadybininkas Remigijus Vilys ir fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

Pagal Seimo priimtą Kultūros tarybos įstatymą, ši institucija yra atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą ir jų įgyvendinimo priežiūrą. Ji taip pat administruoja Kultūros rėmimo fondo lėšas, skiria kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoja kultūros ir meno tyrimus, koordinuoja jų įgyvendinimą.

Kultūros taryba per metus kultūros ir meno projektams skirsto apie 50 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.