Vaikų ir jaunimo filmų festivalio filmus vertins bendraamžiai

Spalio 10 – 19 d. jaunuosius žūrovus į kino teatrus Vilniuje kvies devintasis tarptautinis vaikų ir jaunimo fimų festivalis. Pirmo ir vienintelio Lietuvoje kino festivalio jaunimui organizatoriai pristatys 14 garsiausiuose pasaulio festivaliuose vaikams ir jaunimui pripažintų filmų iš 12 šalių ir kvies moksleivius pabūti vertinimo komisijos narių „kailyje“.

Festivalio programoje - Brazilijos, Sirijos, Pietų Afrikos, Kolumbijos, Skandinavijos ir kitų šalių filmai.<br>Organizatorių nuotr.
Festivalio programoje - Brazilijos, Sirijos, Pietų Afrikos, Kolumbijos, Skandinavijos ir kitų šalių filmai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-18 12:14, atnaujinta 2018-01-30 14:14

Šiųmetinio festivalio akiratyje – jaunieji herojai. Maži ir suaugę, užgrūdinti karo ugnies ar išlepinti žemiško „rojaus“ – visi, kurie turėjo svajonę ir drąsos ją įgyvendinti. Iš Brazilijos, Sirijos, Pietų Afrikos, Kolumbijos, Skandinavijos pusiasalio, Baltijos valstybių ir kitų šalių bei žemynų atkeliavę jaudinantys filmai skirti įamžinti išskirtines istorijas. Jų veikėjai dramatiškų ar linksmų aplinkybių fone keitėsi patys ir keitė savo pasaulėžiūrą.

„Šios kino istorijos skirtingos – vienose herojai ieško ir bando suprasti savo tėvus, kitose – priešingai, siekia išsivaduoti iš perdėtos jų kontrolės. Kitur tėvų išvis nėra, ir belieka pasikliauti pačiu savimi. Neprivalai būti Supermenas, Batmanas ar kitas X-menas – svarbiausia būti savo istorijos herojumi“, – sako festivalio organizatoriai.

Pirmą kartą ryžtasi smagiam eksperimentui – ragina moksleivius visa klase ar draugais burtis į komandas ir dalyvauti vertinimo komisijos konkurse. Šimtai vaikų ir jaunuolių visame pasaulyje dalyvauja kino festivaliuose, žiūri filmus, diskutuoja, renka geriausius.

Viskas, ką moksleiviams reikia nuveikti – surinkti mažiausiai aštuonis draugus, paimti telefoną arba kamerą į rankas ir nufilmuoti trumputį filmuką, kuriame paaiškinama, ką jų klasei ar komandai reiškia kinas.

Dalyvauti gali visi 7 – 18 metų moksleiviai. Laiškus su prisegtais filmukais siųsti adresu kinoziuri2014@gmail.com iki spalio 5 dienos. Atrinktos komandos dalyvaus 9 – ajame tarptautiniame vaikų ir jaunimo filmų festivalyje Vilniuje, žiūrės savo kategorijos konkursinės programos filmus, rinks ir apdovanos geriausiuosius.

Organizatoriai ragina mokyklas registruotis į grupines kino peržiūras ir leistis į magišką kelionę po nesibaigiančius ir nepakartojamus vaikystės nuotykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.