Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina suka nauju keliu

Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina, prieš ketverius metus laimėjusi konkursą teatro vadovės pareigoms užimti, šiandien renkasi naujų atradimų kelią.

„Išeinu, nes jaučiu, kad Mažajam teatrui padariau viską, ką galėjau geriausia“, – sakė G.Cholina.
„Išeinu, nes jaučiu, kad Mažajam teatrui padariau viską, ką galėjau geriausia“, – sakė G.Cholina.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:12 AM

„Vienas esminių mano gyvenimo principų yra nuolatos augti ir tobulėti. Kai prieš ketverius metus laimėjau konkursą vadovauti Vilniaus mažajam teatrui, man tai buvo rimtas iššūkis, kurį priėmiau su džiaugsmu, nes man yra artima maestro Rimo Tumino kūryba ir teatro vizija. Man buvo didelė garbė vadovauti teatrui, esu dėkinga režisieriui už pasitikėjimą ir galimybę pažinti valstybinio teatro struktūros darbo specifiką.

Per ketverius metus siekiau sukurti efektyviai dirbantį kolektyvą, jį motyvuoti, optimaliai išnaudoti turimus resursus. Teko spręsti ir finansines problemas – atėjus vadovauti teatras turėjo 250 tūkst. litų skolų.

Džiaugiuosi, kad kasmet teatro finansiniai rodikliai gerėjo, išleista net 15 premjerų, surengta beveik šimtas sgastrolių Lietuvoje ir užsienyje, suorganizuotos tiesioginės spektaklių transliacijos per TV ir internetu. Suburta rėmėjų, kurie padėjo surengti Maskvos J.Vachtangovo teatro gastroles, į Mažąjį teatrą buvo pakviesta užsienio režisierių, atgaivintas teatro debiutų festivalis „Tylos!“, sukurtas edukacinis projektas Lietuvos mokykloms. Pradėtas svarbus darbas siekiant pakeisti teatro statusą iš biudžetinės į viešąją įstaigą, o tai gerokai palengvintų suvaržytą teatro kasdienybę“, – sako G.Cholina.

Šiandien Mažasis teatras skaičiuoja jubiliejinius 25-uosius metus, teatro kolektyvas suranda vis naujų saviraiškos galimybių ir nesiliauja stebinti žiūrovų naujais spektakliais. Teatro 25-ojo gimtadienio proga numatoma režisieriaus R.Tumino premjera. Dar vienas labai reikšmingas laimėjimas – ES lėšomis finansuojamas teatro patalpų Labdarių gatvėje rekonstrukcijos projektas. Tai bus nauja meno traukos vieta Vilniaus centre, multifunkcinis kultūros centras „Teatro sodas“.

„Išeinu, nes jaučiu, kad Mažajam teatrui padariau viską, ką galėjau geriausia. Ateidama čia turėjau svajonę prisiliesti prie tikrosios teatro dvasios, buvau įkvėpta tikros Kūrybos. Džiaugiuosi, kad šis mano įkvėpimas realizavosi į apčiuopiamus darbus. Jaučiu, kad mano misija čia atlikta. Todėl šiandien renkuosi naujų iššūkių ir atradimų kelią. Esu dėkinga administracijos kolektyvui, su kuriuo kartu įveikėm mūsų kelyje pasitaikiusius iššūkius, augom ir tobulėjom. Kol bus paskelbtas konkursas vadovo pareigoms užimti, Vilniaus mažajam teatrui vadovaus ir suplanuotus darbus tęs teatro vadovės pavaduotoja Daiva Baltūsytė-Len, turinti 15 metų administracinio darbo teatre patirtį“, – sakė G.Cholina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.