Lietuviški spektakliai varžysis Baltijos festivalyje Rygoje

Kasmet vienoje iš Baltijos

Opera „Geros dienos“ atskleidžia kasininkių gyvenimo dramą.<br>Menų spaustuvės nuotr.
Opera „Geros dienos“ atskleidžia kasininkių gyvenimo dramą.<br>Menų spaustuvės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 6:58 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:25 AM

2011-aisiais pristatyta opera „Geros dienos“, kurią sukūrė kompozitorė Lina Lapelytė, libreto autorė Vaiva Grainytė, režisierė Rugilė Barzdžiukaitė ir kostiumų dailininkė Daiva Samajauskaitė, vadinama savotiška ode kapitalizmui.

Operos siužetą sudaro prekybos centre dirbančių kasininkių galvose verdantis gyvenimas – tai, kas slypi anapus mechaniškų „Laba diena“, „Ačiū“, „Geros dienos“ ir pardavėjų šypsenų. Slaptos pardavėjų mintys, žiūrovams girdimos jų gyvenimų aprašymų išklotinės čia tampa trumpa, individualia drama.

Vilniaus teatro „Lėlė“ ir aktoriaus R. Kazlo kartu su dailininke Neringa Keršulyte ir aktoriais Sigita Mikalauskaite bei Deiviu Serapinu pastatytas spektaklis „Ne pagal šio pasaulio madą“ scenos šviesą išvydo 2013-aisiais.

Spektaklio pavadinimas – kartu su poetu dirbusio precentoriaus citata, įrašyta mirimo metrikų knygoje apie K. Donelaitį: „Jis buvo sąžiningas žmogus. Ne pagal šio pasaulio madą, bet ištikimas draugas ir per devynerius metus, kai aš buvau su juo kartu, nesu nė sykio su juo susikivirčijęs“.

Festivalio konkursinėje programoje, kuri spalio 17-19 dienomis vyks Rygoje, taip pat dalyvaus Estijos trupė „NO99“ ir režisierė Marija Peterson bei trupės iš Latvijos „Naujasis Rygos teatras“ ir „Teatras TT“.

Nekonkursinė festivalio dalis vyks Rygos, Valmieros ir Liepojos teatruose. Programoje – spektakliai vaikams bei Latvijos teatro apdovanojimams „Spelmanu nakts“ nominuoti pastatymai. Festivalį Rygoje užbaigs belgų režisieriaus Luko Persevalio spektaklis „Makbetas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.