Festivalis „Tarp“ ragins kitaip pažvelgti į poeziją

Kasmet sau ir auditorijai naujus iššūkius keliantis audiovizualinės poezijos festivalis „Tarp“ šiemet lankytojams pristatys unikalų renginio formatą. Kadaise visą mėnesį trukęs ir lankęs didžiuosius Lietuvos miestus vienintelis Baltijos šalyse tarpdisciplinis poezijos festivalis šiemet truks dvidešimt keturias valandas – nuo spalio 11-osios devintos valandos ryto iki spalio 12-osios tos pačios valandos skirtingose sostinės vietose.

Festivalyje TARP dalyvaus estų kilmės prodiuserė ir atlikėja Maria Minerva, išgarsėjusi eklektišku muzikos stiliumi, maišančiu hipnotizuojantį popsą, hausą, elektroninę muziką, avangardinius eksperimentus ir netikėtas vaizdo projekcijas.<br>Nuotr. iš rengėjų archyvo
Festivalyje TARP dalyvaus estų kilmės prodiuserė ir atlikėja Maria Minerva, išgarsėjusi eklektišku muzikos stiliumi, maišančiu hipnotizuojantį popsą, hausą, elektroninę muziką, avangardinius eksperimentus ir netikėtas vaizdo projekcijas.<br>Nuotr. iš rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 1:03 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:23 AM

Kaip atrodys „Tarp“ festivalio para? Rytą festivalio lankytojai pradės ne tik su kavos ar tonizuojančios arbatos puodeliu, bet ir netikėtais poezijos performansais. Įdienojus renginys tęsis Nacionalinėje dailės galerijoje, kurioje vyks tarptautinės parodos „Type Motion“ pristatymas. Nuolat po pasaulį keliaujančioje ir didelio dėmesio sulaukusioje parodoje eksponuojami daugiau nei dvidešimties šalių menininkų, suradusių šriftą ir judesį ekranuose, kūriniai.

Šia proga parodos kuratorė Christine Stenzer iš Vokietijos ves ekskursiją ir papasakos kiekvieno eksponato, atsiradusio iš kino, reklamos, poezijos ar kitų tarpdisciplininių vizualių tekstų, eilučių ir šrifto istorijas.

„Tarp“ festivalio paros popietė bus skirta tradiciniais svečiais tapusio, didžiausio poezijos filmų festivalio pasaulyje „Zebra“ peržiūroms. Šiemet festivalis į Lietuvą atvyks dar prieš premjerą Berlyne. Vilniaus universiteto planetariume žiūrovų lauks net dvi programos – konkrečiajai poezijai skirtas seansas ir dar Berlyne nematyta, tik spalio viduryje pasirodysianti konkursinė programa. Programą pristatys Goethe`s institutas Lietuvoje ir vienas festivalio koordinatorių Thomas Zandegiacomo Del Belas, kas antrus metus atvykstantis į Vilnių supažindinti su naujausiomis vaizdo, animacijos, kompiuterinės grafikos priemonėmis sukurtos poezijos tendencijomis ir kryptimis.

Vakaras prasidės kartu su norvegų menininku Ottaru Ormstadu. Konkrečiosios poezijos atstovas atidarys savo darbų parodą. Poetas ne tik leidžia savo kūrybos knygas, bet ir kuria vaizdo eilėraščius, fotografijos darbus, grafinio dizaino ir poezijos hibridus. Lengvai atpažįstamas iš geltonų raidžių grafikos, O.Ormstadas žaidžia ženklų, muzikos ir judesio choreografija. Jo darbai ne kartą rodyti eksperimentinių filmų festivaliuose arba programuojamos medijos, skaitmeninės arba elektroninės literatūros renginiuose.

Nakties duris kartu su alternatyviųjų renginių organizatoriais „Sha TRI Ah“ atvers estų kilmės prodiuserė ir atlikėja Maria Minerva, pastaruoju metu gyvenanti Amerikoje. Maria tapo žinoma dėl atrasto savojo eklektiško muzikos stiliaus, maišančio hipnotizuojantį popsą, hausą, elektroninę muziką, avangardinius eksperimentus ir netikėtas vaizdo projekcijas. Maria Minerva dalysis scena su vaizdo menininku bei atlikėju TV Maskava iš Latvijos. Namų apyvokos daiktais, žaislais ir kitokiomis neįprastomis priemonėmis šis reperis sukuria atskirą, savitą pasaulį.

Festivalio dalyviai aušrą pasitiks su pogrindinės Vilniaus kultūros scenos atstovų Jurijaus Dobriakovo, Žygimanto Kudirkos, Patricios Kokette, Luko Devitos didžėjine programa. Šie melomaniški grojaraščiai išskirtiniai tuo, kad daugumos jų leidėjai nėra profesionalūs diskžokėjai, tačiau myli muziką, kuria muziką arba apie ją rašo.

Spalio 11-ąją į poezijos parą įsuksiančio audiovizualinės poezijos festivalio „Tarp“ organizatoriai pasilieka teisę stigmenoms. Galbūt ir para turi dvidešimt penkias valandas, o ne skaitomas, bet atliekamas tekstas paraidžiui gali įgauti visai kitokią prasmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.