Kino klube – filmai ir viešnia iš Ispanijos

Dviejų kino festivalių vakaras

Dokumentinio kino festivalis EDOX šiais metais vyks Anykščiuose spalio 3-5 dienomis.
Dokumentinio kino festivalis EDOX šiais metais vyks Anykščiuose spalio 3-5 dienomis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-24 18:22, atnaujinta 2018-01-29 19:40

Spalio 2 d. Lietuvos kinematografininkų sąjungos Kino klube lankysis dokumentinės kino fiestos EDOX viešnia – ispanų režisierė Irene M.Borrego. Bus parodytas jos filmas „Duona ir žuvis“. Režisierę pristatys kino fiestos EDOX vadovas, kino režisierius Arūnas Matelis.

17:00 Duona ir žuvis („The Loaves and Fish“), rež. Irene M. Borrego / 28 min. / 2013

Mažame kaimelyje, esančiame pačioje Serbijos širdyje, Mirko rūpinasi sena mažyte Ortodoksų bažnyčios bendruomene. Kiekvieną dieną jis atidaro bažnyčią ir su dideliu pasišventimu paruošia visas smulkmenas mišioms, kurias laiko dvasininkas. Kai viskas jau paruošta, Mirko paskambina varpais. Tik viena atsidavusi moteris įžengia į bažnyčią: ji – vienintelis žmogus, besilankantis pamaldose. Tačiau vieną dieną neatvyksta ir toji moteris.

Filmas „Duona ir žuvis“ buvo nominuotas tarptautiniame Edinburgo filmų festivalyje kaip „geriausias trumpanetražis filmas“. Filmas taip pat buvo rodomas Ispanijos festivaliuose (16-asis Málagos festivalis, 10-asis Barselonos kino festivalis, 4-asis IBAFF) bei kitų užsienio šalių kino festivaliuose (6-asis Islantilos kino forumas, 7-asis Urugvajaus dokumentinių filmų festivalis, Peru festivalis, 10-asis tarptautinis filmų festivalis FENACO).

Režisierės Irene M.Borrego darbai buvo rodomi Tampere, Slamdance, Monterrey, Amiens, Molodist, Punto de Vista ir kituose kino festivaliuose Prancūzijoje, Italijoje ir JAV, kur jos darbai buvo apdovanoti. 2010 metais Irene dalyvavo Alberto Serra rengiamose kino „workshope“ La Casa Encendida, Madride. 2012 m. režisieirė – viena iš dalyvių „The Abbas Kiarostami Film“ seminare, kurį rengia IBAFF, Mursija.

17:30 „Ypatingas poreikis“ („The Special Need“), rež. Carlo Zoratti / 84 min. / 2013

29-erių italas Enea labai nori pasimylėti. Kadangi Italija tokiam žmogui kaip jis, sergančiam autizmu, negali pasiūlyti legalaus būdo patenkinti tokio poreikio, Enea su draugais Karlu ir Alexu išvyksta į kelionę po šiaurės Europą. Prasidėjusios fizinės meilės paieškos galiausiai perauga į daugybę kylančių klausimų ir netikėtų jų atsakymų.

Filmas „Specialusis poreikis“ – net kelių kino festivalių laimėtojas: Leipcigo DOK 2013, Triesto filmų festivalis, Zagrebo dokumentinių filmų festivalis, Dalaso filmų festivalis. Filmą Kino klube pristatys režisierius Arūnas Matelis.

Dokumentinio kino festivalis EDOX šiais metais vyks Anykščiuose spalio 3-5 dienomis. Festivalis rengiamas jau šeštus metus. Festivalio svetainė: https://dox.lt/fiesta/lt/

19:00 „Siena 1918“ („The Border 1918“)

Spalio 2 d. Kino klube taip pat dalyvaus Tarptautinio kino festivalio „Baltijos banga“ svečias – Suomijos ir Rusijos kūrėjų vaidybinis filmas „Siena 1918“ (rež. Lauri Törhönen/ 2007 / 114’ / Suomija, Rusija / istorinė drama).

Suomijos nepriklausomybės aušra, 1918 metų pavasaris, pilietinio Suomijos karo pabaiga. Kapitonas von Munkas siunčiamas į mažą miestelį prie upės, kuri žymės sieną tarp Suomijos ir Sovietų Sąjungos. Von Munkas netrukus įsimyli savo sekretorę Mariją Lintu, vietinę kaimelio mokytoją, slapčia susižadėjusią su Suomijos raudonosios armijos pabėgėliu. Tai istorinė drama, meilės istorija ir tautos atgimimo pasaka.

2014 m. rugpjūčio 23–30 dienomis Tarptautinis kino festivalis „Baltijos banga“ vyko Lietuvoje (Nidoje) jau šeštąjį kartą.

Kino klubo adresas: Lietuvos kinematografininkų sąjunga, Vasario 16-osios g. 8, Vilniuje. Durų kodas – 15. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.