Pirmą kartą Lietuvoje – pasaulio akordeonistų konkursas

Kaune prasidėjo pasaulio akordeonistų konkursas „Pasaulio trofėjus“. 64-erius metus rengiamas prestižinis konkursas pirmą kartą vyksta Baltijos šalyse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Sep 24, 2014, 5:06 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:08 PM

Nuo ankstaus trečiadienio ryto iki šeštadienio vakaro Kauno filharmonijoje netils akordeono muzika.

Konkurse „Pasaulio trofėjus“ dalyvauja atlikėjai iš 25 šalių – JAV, Brazilijos, Kinijos, Rusijos, Europos valstybių. Muzikai varžysis skirtingose kategorijos pagal amžių ir muzikos stilių. „Šis konkursas kasmet vyksta vis kitoje šalyje. Šiais metais Lietuvoje, nes jūsų atlikėjai tarptautiniame akordeono muzikos pasaulyje yra labai aktyvūs. Mes pasitikime jumis“, – pagyrų negaili Pasaulinės akordeonistų konfederacijos prezidentas Fredericas Deschampsas.

Kiekviena šalis į konkursą atsiunčia stipriausius akordeonistus, Lietuvai jame atstovaus apie tris dešimtis atlikėjų. Tarp jų – ir prieš porą metų konkurse laureatu tapęs Laimonas Salijus.

„Mes jau nesame patys prasčiausi – paskutinius dvejus metus taip pat dalyvavome visur ir įrodėme, kad esame pakankamai stiprūs ir lygūs su rusais, serbais ir kitomis valstybėmis“, – pastebi L. Salijus.

Vytauto Didžiojo universiteto salėje ir Kauno filharmonijoje vakarais koncertus rengs garsiausi konkurso akordeonistai, ketvirtadienį vyks akordeono virtuozų varžybos.

„Koncertas ir tuo pačiu konkursas. Tai yra varjete. 14 dalyvių iš 8 pasaulio valstybių gros po 10–15 minučių, ir turėtų būti spalvingas renginys“, – žada vienas iš konkurso organizatorių Povilas Velikis.

Konkursas „Pasaulio trofėjus“ rengiamas 64-erius metus, Lietuvoje ir Baltijos šalyse jis vyksta pirmą kartą. Jo laureatai bus apdovanoti šeštadienį.

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.