Vilniaus keramikos bienalė improvizuos peizažo tema

Plačiausią šiuolaikinės

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2014, 6:58 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:40 PM

Peizažas ir keramika? Ar įmanoma susieti šiuos dalykus? Pasidairę po pasaulio ir Lietuvos keramikos meno lobynus, rasime daugybę puikių, gamtos įkvėptų kūrinių. Specifinė šio dailės žanro kalba suteikia neribotas galimybes keramikams savitai atskleisti temą. Realūs vaizdiniai dažnai perkeičiami į asociatyvius, apibendrintus darinius, neturinčius tiesioginių nuorodų į realias gamtos formas. Didžioji konkursui pateiktų kūrinių dalis kaip tik ir atspindi tokį autorių požiūrį“, - teigia parodos kuratorius, dailininkas Gvidas Raudonius.

Vilniaus keramikos meno bienalė yra tęstinis Lietuvos dailininkų sąjungos projektas. Ekspozicijos sudaromos iš konkurso būdu atrinktų profesionalių keramikų darbų - šiemet sulaukta per 60 dailininkų paraiškų. Parodos sujungia ir baigiamuosiuose Vilniaus dailės akademijos, ir jos filialo Kaune kursuose studijuojančio jaunimo, taip pat juos ugdančių dėstytojų kūrybą.

Bienalės žiuri išrenka nominantus įvairiose kategorijose, o svarbiausiu renginio akcentu tampa Lietuvos profesionalios keramikos pradininko, profesoriaus Liudviko Strolio (1905- 1996) Pagrindinės premijos skyrimas. Laureatui suteikiama teisė nemokamai surengti personalinę parodą kitos bienalės ekspozicijos kontekste. 2014 metų bienalės ekspozicijoje matysime 2012 metų pagrindinės premijos laureatės Laimutės Matijošaitytės-Martinkienės parodą, pavadintą „Empirija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.