D.Tamulevičiūtės premija – spektakliui „Uroboras“

Dalios Tamulevičiūtės premija už geriausią profesionalių teatrų spektaklį šįmet skirta Klaipėdos Apeirono teatrui už Eglės Kazickaitės režisuotą spektaklį „Uroboras“. 70 tūkst. litų premija ir dailininko Sauliaus Vaitiekūno sukurtas atminimo ženklas bus įteiktas rugsėjo 30-ąją Varėnoje prasidėsiančiame D.Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:16 PM

Konkurse iš viso buvo parodyta ir ekspertų komisijos įvertinta 12 spektaklių, tarp kurių – Janio Baluodžio ir Godos Dapšytės „Barikados“, Rolando Kazlo „Ne pagal šio pasaulio madą“, Jono Vaitkaus ir Alberto Vidžiūno „Širdis Vilniuje“, Gabrielės Tuminaitės „Dėdės ir dėdienės“, Andriaus Kaniavos „Tūla ir kiti“ bei kiti.

Jaunos klaipėdiečių trupės Apeirono teatro spektaklis „Uroboras“, pasak vertintojų, atitinka ne tik pagrindinę režisierės D.Tamulevičiūtės premijos idėją – yra novatoriškas nepriklausomų jaunų menininkų darbas, bet ir platesnį šiuolaikinio Europos teatro modelį. Spektaklio dramaturgija kuriama visos trupės siekiant bendros idėjos išraiškos ir naujo teatrinio vyksmo. Spektaklis kalba šiandienai aktualiomis temomis, nagrinėja šiuolaikinio pasaulio ir individo jausenos jame problematiką, nevengiama tiesioginio kontakto su žiūrovu.

„Uroboras“ – tai interaktyvus šių dienų egzistencijos žaidimas. Pagrindiniai žaidėjai - trys pasiklydę žmonės, kuriems užtrenktos durys. Trys žmonės, kuriems pasakyta: „Tarp jūsų yra priešas.“ Trys žmonės, ieškantys išėjimo iš ten, kur kiekvienas atsiduria vos gimę.

D.Tamulevičiūtės premija už geriausią profesionalių teatrų spektaklius įsteigta 2009 m. siekiant pagerbti iškilios Lietuvos teatro pedagogės ir režisierės atminimą. Premijos tikslas - inicijuoti scenos meno kūrinių pagal klasikinę ir šiuolaikinę lietuvių literatūrą sukūrimą, skatinant scenos meno kūrėjų iniciatyvą ir meninę saviraišką, ugdyti lietuvių literatūros ir teatro tarpusavio ryšius. Premiją skiria 5 ekspertų komisija.

Pirmąją D.Tamulevičiūtės premiją 2010 m. pelnė teatro laboratorija „Atviras ratas“ už spektaklį „Antigonė (ne mitas)“, 2011-aisiais apdovanota „Cezario grupė“ už spektaklį „Nutolę toliai“, 2012 m. šia premija įvertintas Kauno valstybinio dramos teatro spektaklis „Liūdnas Dievas“. Praėjusiais metais premija skirta Klaipėdos jaunimo teatro spektakliui „Paukštyno bendrabutis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.