Tamsos žaidimas: kas gali sukliudyti patirti meilę internete

Valstybiniame jaunimo teatre spalio pradžioje pristatomas režisieriaus Dariaus Rabašausko pastatytas spektaklis pagal amerikiečių dramaturgo Carloso Murillo pjesę „Tamsos žaidimas“ jaunimui pasakos apie internetinio bendravimo pinkles.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 6:47 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:01 PM

2005-aisiais parašyta pjesė sukurta remiantis Didžiojoje Britanijoje nutikusia pagaulių istorija, kuri prasidėjo internetinėje erdvėje ir baigėsi policijos nuovadoje. Pagal šią pjesę jau sukurti spektakliai Čikagoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Slovakijoje.

Vienoje internetinių pokalbių svetainių paauglys Adamas paskelbia: „Aš noriu patirti meilę.“ Šį jo prisipažinimą perskaito kitas pokalbių svetainės lankytojas Nikas ir nusprendžia pažaisti. Nikas apsimeta mergina, vardu Reičel, ir bendrauja su Adamu, tikinčiu, jog tikrąją meilę galima sutikti ir virtualioje erdvėje. Niko sukurtoji Reičel atrodo ideali ir puikiai tinkanti naiviajam Adamui, taigi šis netrunka įsimylėti.

Anot spektaklio režisieriaus, nei pjesė, nei spektaklis nėra tik pokalbis apie socialinių tinklų vartojimą.

„Apie patį internetą kalbėti nėra prasmės. Jis jau yra mūsų gyvenime ir nieko naujo čia nepasakysi. Virtuali erdvė – tik aplinkybės, kuriomis susitinka herojai. Įdomu tai, ką tos aplinkybės lemia ir ką jos padaro žmogui. Visi tam tikra prasme norime būti kuo nors kitu ir matome save kitaip, negu mus mato kiti. Esame patys save susikūrę. Taigi tikrovė yra mūsų kūryba. O virtuali realybė gali atskleisti mūsų kitas puses, apie kurias patys nežinome. Kartais tai gali būti tamsa. Ar ji baugina, ar jos verta bijoti? Gali pripažinti, kad turi tamsių pusių ir su tuo ramiai gyventi. Gali tai tamsai pasiduoti arba ne“, – pasakoja režisierius.

Režisierius D.Rabašauskas yra pastatęs spektaklių Klaipėdos dramos, Kauno mažajame teatruose. Valstybiniame jaunimo teatre režisierius stato spektaklį pirmą kartą.

Spektaklyje vaidins Jaunimo teatro aktoriai Simonas Storpirštis, Ignas Ciplijauskas, Jonė Dambrauskaitė ir Dovilė Šilkaitytė. Scenografė ir kostiumų dailininkė – Laura Luišaitytė, kompozitorius – Jonas Jurkūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.