„Gimęs laukiniam smūgiui“: hipnotizuojantys ir aistringi ritmai

Rugsėjo 30 dieną, antradienį, Klaipėdos koncertų salėje perkusininkas Pavelas Giunteris su savo ansambliu „Giunter Percussion“ bei trimitininku Algirdu Januševičiumi pristatys aistringą ir uždegantį koncertą „Born to Beat Wild“ („Gimęs laukiniam smūgiui“). Tą pačią programą  šeštadienį Kongresų rūmuose išgirs vilniečiai.

P.Giunteris - vienas garsiausių Lietuvos perkusininkų.
P.Giunteris - vienas garsiausių Lietuvos perkusininkų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 6:36 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:51 AM

Vienas ryškiausių Lietuvos perkusininkų šiais metais mini gražų jubiliejų. Nuvilnijusi šiai progai skirtų koncertų banga neaplenkė ir Klaipėdos.

P.Giunteris koncertuoja su garsiomis pasaulio muzikos asmenybėmis, rengia projektus su Lietuvos valstybiniu ir Lietuvos nacionaliniu orkestrais, Šv.Kristoforo ir Klaipėdos kameriniais orkestrais, kameriniais ansambliais bei solistais, dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose, atlieka klasikinę, moderniąją, pasaulio ir džiazo muziką bei jam skirtus lietuvių autorių kūrinius. Per daug metų jis sukaupė unikalią mušamųjų muzikos instrumentų kolekciją.

Atlikėjas yra Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris. Prieš beveik dvidešimt metų jis įkūrė pirmąjį mušamųjų instrumentų ansamblį Lietuvoje „Vilniaus mušantieji“, vėliau pavadintą „Giunter Percussion“. Ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sulaukęs pripažinimo ansamblis daug koncertuoja įvairiuose renginiuose ir tarptautiniuose festivaliuose. Ansamblyje kartu su vadovu groja Tomas Kulikauskas, Almantas Puidokas ir Sigitas Gailius, beje, baigęs Klaipėdos E.Balsio menų gimnaziją.

Šiame „Permainų muzikos“ festivalio koncerte taip pat dalyvausiantis Klaipėdoje gimęs ir S.Šimkaus konservatoriją baigęs trimitininkas Algirdas Januševičius yra Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro trimitų grupės koncertmeisteris, Sostinės vario kvinteto meno vadovas. Koncertuodamas su įvairiais kolektyvais A.Januševičius apkeliavo kone pusšimtį pasaulio šalių. Kaip  teigia P.Giunteris, „scenoje su manimi bus žmonės, kuriuos gerbiu kaip atlikėjus ir patiriu didelį džiaugsmą muzikuodamas kartu“.

Programoje „Gimęs laukiniam smūgiui“ skambės Andrew Beallo, Eckhardo Kopetzky, J.B.Smitho, Johno Throwerio, taip pat garsaus serbų perkusininko, P.Giunterio bičiulio ir scenos partnerio Nebojsos Jovano Zivkoviciaus kompozicijos. Pagal pastarojo autoriaus kūrinį „Gimęs laukiniam smūgiui“ / „Born to Beat Wild“ Pavelas ir pavadino šią koncertinę programą.  Pavelas yra šio perkusininko bei kompozitoriaus tarptautinio ansamblio „Jovan Percussion Project“ narys.

Koncertas „Born to Beat Wild“ („Gimęs laukiniam smūgiui“). Rugsėjo 30 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.