Festivalyje „Nepatogus kinas“ bus rengiama konkursinė programa

Aštuntasis tarptautinis

Festivalyje „Nepatogus kinas“ bus rengiama konkursinė programa.
Festivalyje „Nepatogus kinas“ bus rengiama konkursinė programa.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:40 AM

Iš viso šiemet festivalyje bus parodyta 50 dokumentinių filmų. Aštuntasis „Nepatogus kinas“ žiūrovus pasitinka su šūkiu „Filmai suaugusiems“.

„Būti suaugusiu - tai visų pirma nebijoti pažvelgti realybei į akis, prisiimti atsakomybę už tai, kas vyksta aplink. Visiškai nesvarbu, ar tau trylika, ar šešiasdešimt penkeri. Tai asmeninės brandos, o ne metų klausimas“, - teigia festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Festivalio filmai šiemet suskirstyti į dešimt teminių kategorijų - nuo Ukrainos iki naujų lietuvių režisierių darbų, nuo urbanistinių istorijų iki žaliosios festivalio programos apie miškus.

Viena ryškiausių festivalyje - Ukrainos įvykių tematika. Vienas iš rubrikos filmų - „Euromaidanas. Juodraštis“ - žiūrovus nukelia į patį Maidano aikštės įvykių epicentrą. Šio filmo pagrindą sudaro jaunų Ukrainos kino kūrėjų, filmavusių Maidano įvykius, medžiaga, todėl tai kartu ir jaunosios ukrainiečių kartos žvilgsnis į istorinius įvykius. Į Vilnių pristatyti filmo atvyksta viena iš filmo režisierių Kateryna Gornostaj ir festivalio „Docudays UA“ meno vadovas Genadijus Kofmanas.

Festivalį atidarys austrų režisieriaus Huberto Zauperio (Hubert Sauper) naujausias darbas „Atvykstam su taika“, pasakojantis apie Sudano gyvenimą. Filmas sulaukė didžiųjų festivalių įvertinimų - iš šių metų „Sundance“ kino festivalio JAV išsivežtas specialusis žiuri prizas, o po europinės premjeros Berlyne filmui įteiktas Taikos apdovanojimas.

Lapkričio pradžioje dalis festivalio programos keliaus į Kauną, Klaipėdą, Šiaulius bei Panevėžį, taip pat aplankys Marijampolę, Alytų ir Anykščius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.