“METALOfonas“ - meistrų istorijos sušildys metalo meno kūrinius

Netoli Aušros vartų įsikūrusioje sostinės galerijoje „AV17“ ketvirtadienį atidaroma antroji tarptautinė šiuolaikinio metalo meno bienalė „METALOfonas:asmeniškai“. Ekspozicijos tęsinys - Dailininkų sąjungos galerijos vitrinoje Vokiečių gatvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-02 10:46, atnaujinta 2018-01-28 21:50

Bienalėje dalyvaus 50 menininkų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, JAV, Kolumbijos, Lenkijos, Švedijos, Graikijos, Australijos, Ispanijos, Nyderlandų, Izraelio, Vokietijos, Italijos, Korėjos, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Airijos, Argentinos ir Japonijos.

Pirmąją bienalę lietuvių metalo menininkai inicijavo 2011-aisiais. Ji buvo skirta Vilniaus miestui - autoriai siūlė naujai pažiūrėti į Lietuvos sostinę ir prakalbinti ją šiuolaikinio metalo kalba.

Ši bienalė skirta ne tik metalo darbams, bet ir tam, kad autoriai pasidalintų savo istorijomis, kurias jiems pasakoja metalas. Anot organizatorių, metalas dažnai kalba pats už save: žvilgėdamas, stebindamas spalva, reikalaudamas prisilietimo ar jį atstumdamas.

Parodoje pristatomi stilistika, medžiagų pasirinkimu, technika ir pateikimo būdu skirtingi kūriniai pateikia plačią šiuolaikinio metalo meno panoramą. Darbus papildo žodiniai menininkų pasakojimai apie tai, kas nutinka dirbant su metalu, apie savo požiūrį į metalą, kodėl jie pasirinko metalą ir ką ši medžiaga jiems reiškia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.