Kultūros tarybą papildė literatūrologė Gintautė Žemaitytė

Vyriausybė penktadienį nutarė paskirti literatūrologę Gintautę Žemaitytę į Lietuvos kultūros tarybą. Iš Tarybos atšauktas tautinių mažumų atstovas Stanislavas Vidtmanas, užėmęs energetikos atašė postą Lietuvos ambasadoje Lenkijoje.

Literatūrologė G.Žemaitytė ketverius metus dirbs Lietuvos kultūros taryboje.
Literatūrologė G.Žemaitytė ketverius metus dirbs Lietuvos kultūros taryboje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:48 PM

Vyriausybė nutarė ketveriems metams patvirtini Lietuvos kultūros tarybos narių susirinkimo personalinę sudėtį – ją, be G.Žemaitytės, kaip ir iki šiol, sudarys pirmininkė, kultūros vadybininkė Daina Urbanavičienė, kompozitorius Vidmantas Bartulis, menotyrininkė ir dailės istorikė Rūta Janonienė, teatro kritikas Vaidotas Jauniškis, bibliotekininkė Rima Maselytė, architektas Kęstutis Pempė, dailininkas Saulius Valius, kultūros vadybininkas Remigijus Vilys ir fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

Pagal Seimo priimtą Kultūros tarybos įstatymą ši institucija yra atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą ir jų įgyvendinimo priežiūrą. Ji taip pat administruoja Kultūros rėmimo fondo lėšas, skiria kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoja kultūros ir meno tyrimus, koordinuoja jų įgyvendinimą.

Kultūros taryba per metus kultūros ir meno projektams skirsto apie 50 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.