„Sevilijos kirpėjas“ sugrįžta su naujais balsais

Spalio 8 ir 9 d. į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro sceną sugrįžta linksmas ir šmaikštus Gioachino Rossini „Sevilijos kirpėjas“. Bene populiariausia visų laikų komiškoji opera nacionalinėje scenoje buvo naujai pastatyta praėjusį balandį kaip LNOBT ir San Francisko operos bendras darbas, kurio autoriai – menininkų komanda iš Ispanijos su garsiu operų režisieriumi Emilio Sagi priešakyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-06 18:46, atnaujinta 2018-01-28 09:12

Statytojai operos spektakliui suteikė autentiško ispaniško temperamento ir spalvų, o naująjį sezoną pastatymas siūlo ir naują intrigą – net tris debiutus. Pagrindinį Grafo Almavivos vaidmenį pirmą kartą šiame pastatyme atliks tenoras Mindaugas Zimkus. Doną Bazilijų, dainuojantį garsiąją ariją apie šmeižtą „La calunnia…“, įkūnys jaunas bosas Raimundas Juzuitis, o nedidelį Seržanto vaidmenį atliks LNOBT operos stažuotojas, baritonas Rokas Šveisteris.

Mindaugui Zimkui Almavivos vaidmuo G. Rossini operoje – ne naujiena. Dar 2004 m. jis debiutavo LNOBT scenoje tuometės teatro operos studijos „Sevilijos kirpėjo“ pastatyme būtent šiuo vaidmeniu. Nuo 2007 m. solistas Almavivą dainuoja Kauno valstybiniame muzikiniame teatre (kurio trupei M. Zimkus šiuo metu priklauso), už šį vaidmenį 2008 m. buvo nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“.

LNOBT scenoje M. Zimkus taip pat dainuoja Kornetą to paties pavadinimo O. Narbutaitės operoje, sukūrė spalvingą Jurodivo vaidmenį M. Musorgskio „Borise Godunove“, atliko tenoro partiją Roberto Wilsono inscenizuotoje J. S. Bacho „Pasijoje pagal Joną“.

Ypatingą dėmesį operos mėgėjams reiktų atkreipti į Doną Bazilijų dainuosiantį bosą Raimundą Juzuitį. Praeitą sezoną kaip LNOBT operos stažuotojas jis debiutavo W. A. Mozarto operoje „Figaro vedybos“ (Bartolas, Antonijus), F. Leharo operetėje „Linksmoji našlė“ (Baronas Cėta), J. S. Bacho „Kavos kantatos“ pastatyme (Šlendrianas).

Vasarą jaunasis solistas sėkmingai dalyvavo Zalcburgo festivalio jaunųjų solistų programoje ir netgi sukūrė vaidmenį didelio atgarsio sulaukusiame G. Verdi „Trubadūro“ spektaklyje, kurį režisavo garsus latvių menininkas Alvis Hermanis. Veikale dainavo Ana Netrebko, Placido Domingo ir kitos pasaulinės įžymybės.

Kitus „Sevilijos kirpėjo“ vaidmenis atliks spektaklio premjerose matyti ir girdėti solistai Joana Gedmintaitė (Rozina), ypač didelio dėmesio sostinėje sulaukęs baritonas iš Klaipėdos Mindaugas Rojus (Figaras), Arūnas Malikėnas (Daktaras Bartolas), Laima Jonutytė (Berta), Tomas Tuskenis (Fiorelas) ir Edgaras Davidovičius (Ambrozijus). Diriguos spektaklio muzikos vadovas Julius Geniušas.

Dar viena „Sevilijos kirpėjo“ staigmena: Mokytojų dienos proga Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia mokytojus ir dėstytojus į spalio 8 ir 9 d. spektaklius, dovanodamas 70 proc. nuolaidą bilietams (perkant bilietą į tos dienos spektaklį)!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.