„No Theatre“ „Telefonų knyga“ atsisveikina su publika

Menų spaustuvėje trečiadienį

Menų spaustuvėje trečiadienį paskutinį kartą rodomas teatro judėjimo „No Theatre“ spektaklis „Telefonų knyga“.<br>Rengėjų nuotr.
Menų spaustuvėje trečiadienį paskutinį kartą rodomas teatro judėjimo „No Theatre“ spektaklis „Telefonų knyga“.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:45 AM

Originalus spektaklis gimė pasitelkus didžiulius vardų, pavardžių bei telefonų numerių sąrašus ir sujungus juos su teatro pasauliu. Tai gyvas vaidinimas apie tai, kas yra iš esmės svarbu ambicingiems aktoriams bei pačiam žiūrovui - teatras kaip reiškinys, teatras kaip saviraiška ir teatras kaip masinės kultūros nuvertinta dalis. Išskirtinė spektaklio dalis yra ryšys su jame tiesiogiai nedalyvaujančiais asmenimis. Per kiekvieną vaidinimą atsitiktinai skambinama adresatams, ir jie klausinėjami apie teatrą.

Spektaklio režisierius Vidas Bareikis „Telefonų knygą“ įvardija kaip vieną svarbiausių „No Theatre“ judėjimo darbų, nes juo buvo paskelbtos savos kūrybinės tiesos.

„Tai vidinės ir išorinės žmonių revoliucijos. Tai nepailstamas tiesos ieškojimas kūryboje. Dar svarbu, kad šį spektaklį sukūrė niekam nežinomi ketvirto kurso studentai, o dabar paskutinį kartą jį vaidins tokie populiarūs aktoriai kaip Marius Repšys, Ainis Storpirštis, Elzė Gudavičiūtė, Jurga Šeduikytė, Eglė Špokaitė, Dovydas Stončius, Vainius Sodeika, Emilija Latėnaitė-Beliauskienė, Indrė Lencevičiūtė ir kiti. Ir viso labo tai yra tie patys žmonės, kurie per tuos ketverius metus dideliais žingsniais išsikovojo savo vietą po saule“, - pasakoja V.Bareikis.

Spektaklis 2012 metais Moldovoje vykusiame tarptautiniame Antono Čechovo teatro festivalyje buvo įvertintas prizu už šiuolaikinio teatro problemų nagrinėjimą, taip pat buvo vienas labiausiai žiūrimų „Menų spaustuvės“ repertuaro spektaklių.

Lapkričio viduryje „No Theatre“ planuoja pristatyti spektaklio „Kaligula“ premjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.