Lietus scenoje ženklins „Auros“ šokio festivalio pradžią

Per penkias Tarptautinio šokio

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:45 AM

„Žiūrovai pamatys tai, ko scenoje paprastai nebūna arba būna retai“, - tikino festivalio meno vadovė Birutė Letukaitė, prasitardama, jog pasiruošimas pirmajam festivaliniam renginiui pareikalavo sudėtingo scenos įrengimo.

Pasak šokio teatro „Aura“ vadovės ir festivalio organizatorės B.Letukaitės, skausmingą ir jautrią „klimato pabėgėlių“ viziją prancūzų choreografas drauge su šokėjais, tarp kurių bus ir mūsų tautietė Lora Juodkaitė, įkūnijo pasitelkdamas profesionalių šokėjų būrį ir užliedamas sceną pliaupiančiu lietumi.

Pirmą kartą Lietuvoje festivalis „Aura“ suteiks galimybę pažinti Pietų Korėjos ir Meksikos šiuolaikinį šokį. Publikai skirti trys spektakliai, kuriuose išsaugotas korėjietiškų tradicijų grožis, svarstoma pagarbos sau ir kitam svarba.

Meksikos šokio vakare trijų pasirodymų dalyviai publiką pakvies pažvelgti į žmogiškojo monstro prigimtį ir į tipišką meksikiečių vyrų pasaulį, atskleidžiantį trapumą ir jautrumą, besislepiantį už stipraus meksikiečio įvaizdžio.

Kauno šokio teatras „Aura“ festivalyje parodys premjerą - spektaklį „Gyvenimo aprašymai“. Choreografiją naujam darbui kūrė Paulas Hessas (Vokietija). Su šiuo spektakliu festivalyje prisistatys atsinaujinusi tarptautinė „Auros“ trupė, kurią papildė šokėjai iš Meksikos, Japonijos, Švedijos, Italijos ir Kosta Rikos.

Bene nuolatiniai festivalio svečiai ir šįmet bus šokėjai bei choreografai iš Izraelio. Izraelio kūrėjai Kaune pristatys du spektaklius. Pirmasis - Anato Grigorio spektaklis „Ponas Šaunusis“. Antrasis - Nivo Sheinfeldo ir Oreno Laorio spektaklis „Dviejų kambarių butas“, 2013 m. šios šalies šokio kritikų išrinktas geriausiu metų pasirodymu.

Kaimyninės Lenkijos atstovai iš „Zavirowania“ teatro pristatys spektaklį „50 Ievos veidų“, kuriame trys stiprios, nepriklausomos moterys kuria skirtingus santykius su vyrais.

Italų trupės spektaklyje „Šokis šokis šokis“ į judesį bus bandoma pažvelgti trimis aspektais: į šventąjį šokio pradą, iš gundymo perspektyvos ir tiesiog - kaip į būdą smagiai praleisti laiką.

Švedų kompanijos spektaklis „Transmisija“ turėtų pelnyti tų žiūrovų dėmesį, kuriems įdomūs šokio ir technologijų eksperimentai.

Publikos simpatijų, tikėtina, turėtų užsitarnauti ir belgų spektaklis „Luciola“, nominuotas Belgijos kritikų prizui už geriausią 2013 m. pasirodymą. Spektaklyje išvysime „Auroje“ šokusią lietuvę Vilmą Pitrinaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.