Lietuvos kultūra pristatoma Japonijos miestuose

Lietuvos ambasada Japonijoje įvairiuose šalies miestuose spalio 10–12 dienomis pristatė Lietuvos kultūrą, tradicinius rankdarbius, nacionalinės virtuvės patiekalus.

Lietuva pirmą kartą pristatyta tradiciniame Minato kultūros festivalyje Tokijuje.
Lietuva pirmą kartą pristatyta tradiciniame Minato kultūros festivalyje Tokijuje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 6:00 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:10 PM

Ypatingas dėmesys kviestinei viešniai Lietuvai skirtas Nigatos prefektūros Šibatos miesto fotografijos festivalyje, kuriame pristatyti ir du lietuvių fotografo Artūro Valiaugos projektai: „Japonijos dienos meniu“ ir „Tarp krantų“.

Atidarydamas parodą Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas pažymėjo, kad kultūra – itin svarbi Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimo grandis.

„Lietuvos fotografijos paroda – puikus pavyzdys, kaip menas padeda geriau pažinti vieni kitus“, – sakė Lietuvos diplomatas.

Lietuvos ir Nigatos prefektūros partnerystės vystymo galimybės kultūros, mokslo ir sporto srityse buvo pagrindinė ambasadoriaus susitikimų su prefektūros valdžios atstovais bei universiteto vadovybe tema.

Praėjusį savaitgalį Lietuva pirmą kartą pristatyta ir tradiciniame Minato kultūros festivalyje Tokijuje. Ambasados bei Japonijos ir Lietuvos mainų centro įrengtame stende pristatyti leidiniai japonų kalba apie Lietuvą, rankdarbiai, tradiciniai lietuviški valgiai.

Mūsų šalį reprezentuojantį stendą aplankęs Minato meras Masaaki Takei pasveikino Lietuvą sėkmingai debiutavus festivalyje, kuriame šiemet apsilankė daugiau kaip 200 tūkst. svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.