„Pegase“ – susitikimai su šauniais lietuvių autoriais

Knygynų tinklas „Pegasas“ kartu su penkiomis knygų leidyklomis – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Baltos lankos“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“ ir „Šviesa“ – tęsia susitikimus su populiariausiais ir mažiau pažįstamais lietuvių autoriais, kad knygų gerbėjai galėtų atrasti, koks įvairiapusiškas yra šiuolaikinės lietuvių literatūros pasaulis. Šią savaitę „Pegaso“ knygynai kviečia perprasti šachmatų žaidimo strategijas su Rišardu Fichmanu, išgirsti Giedriaus Kuprevičiaus muzikos istorijų, klaidžioti (siur)realiais Jaroslavo Melniko kūrybiniais keliais, pabendrauti su filosofu Arvydu Juozaičiu ir kitais šauniais lietuviškų knygų autoriais.

Lietuvos mafijos ekspertas D.Dargis knygą „Mafijos kronikos“ pristatys Kaune.
Lietuvos mafijos ekspertas D.Dargis knygą „Mafijos kronikos“ pristatys Kaune.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-14 16:27, atnaujinta 2018-01-27 09:09

Filosofas A.Juozaitis – apie karališką Karaliaučiaus miestą

Spalio 17 d. (penktadienis) 18 val. PC „Akropolis“, II aukštas, Vilnius

Filosofas Arvydas Juozaitis pristato knygą apie Karaliaučių „Karalių miestas be karalių“. Karaliaučius – lietuvių kultūrai ypač daug davęs miestas: jame išspausdinta pirmoji lietuviškas knyga - Martyno Mažvydo „Katekizmas“, Kristijonas Donelaitis  išleido poemą „Metai“, lietuvių raštijai, kultūrai ir dvasiniam gyvenimui savo darbus skyrė Karaliaučiaus universitete dirbę Lietuvos šviesuoliai. O koks šis miestas dabar? Renginį filmuoja LRT kultūra komanda.

Atraskite šachmatų žaidimo džiaugsmą su R.Fichmanu

Spalio 18 d. (šeštadienis) 15 val. PC „Akropolis“, II aukštas, Vilnius

Patyręs šachmatų treneris Rišardas Fichmanas pristato knygą pradedantiesiems šachmatininkams „Šachmatų gramatika“. Knygos autorius per 40 metų darbo su jaunaisiais šachmatininkais išugdė nemažai Lietuvos čempionų ir prizininkų, Lietuvos nacionalinės rinktinės narių.

„Šachmatų gramatika“ pradedančiuosius išmokys šachmatų abėcėlės bei šachmatų gramatikos – pagrindinių šio žaidimo strategijos elementų. Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šachmatai – išskirtinio susikaupimo ir kantrybės reikalaujanti veikla. Iš tikrųjų šį loginį mąstymą miklinantį žaidimą galima perprasti lengvai ir nenuobodžiai – „Šachmatų gramatika“ tai garantuoja.

Kompozitoriaus G.Kuprevičiaus atsiminimų knygos „Koncertas“ pristatymas

Spalio 18 d. (šeštadienis) 15 val. Kauno PC „Akropolis“

Nacionalinės premijos laureatas, kompozitorius Giedrius Kuprevičius melomanams puikiai pažįstamas kaip kultinio miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“ kūrėjas. 1975 m. miuzikle nuskambėjusi daina „Kregždutės“ iki šiol puikiai žinoma, jos priedainį padainuoti galėtų kiekvienas lietuviškos muzikos gerbėjas. Kompozitoriaus atsiminimų knyga, jo žodžiais tariant, „...pati ir yra koncertas, mano gyvenimo koncertas, su mano muzika, jos a Rišardas Fichmanastlikėjais, manimi besidominčia publika, kritika, aplinka, kurioje formavausi, klydau, švenčiau pergales ir galiausiai esu laimingas.“

J.Melniko knygos „Anoreksija“ pristatymas Vilniuje

Spalio 18 d. (šeštadienis) 15 val. PC VCUP

Bestselerio „Paryžiaus dienoraštis“ autorius, rašytojas bei filosofas Jaroslavas Melnikas nuolat ieško naujų formų ir kurdamas drąsiai eksperimentuoja. Šį kartą naujame apsakymų rinkinyje „Anoreksija“ jis pateikia intriguojantį realizmo ir siurrealizmo derinį. Rašytojo dėmesio centre – žmogaus siela: jo istorijų veikėjai išgyvena ribines situacijas, paklūsta impulsams, peržengia įprasto gyvenimo normas.

Lietuvos mafijos ekspertas D.Dargis pristato knygą „Mafijos kronikos“

Spalio 16 d. (ketvirtadienis) 18 val. knygynas „Pegasas“, Kauno PC „Akropolis“.

Lietuvos mafijos ekspertas Dailius Dargis pristato naujausią savo knygą „Mafijos kronikos“, kurią įkvėpė to paties pavadinimo kriminalinės dokumentikos serialas, rodytas per vieną Lietuvos televiziją. Knygoje gausu nuotraukų, dokumentų, stulbinančių liudininkų pasakojimų ir televizijos projekto filmavimo užkulisių.

Knygos pristatymo svečiai: Vytautas Grigaravičius (buvęs Lietuvos policijos komisaras), Kęstutis Betingis (buvęs Kauno prokuratūros vadovas).

Išmokite kurti tobulas prezentacijas su A.Laskausku Klaipėdoje

Spalio 15 d. (trečiadienis) 18 val. knygynas „Pegasas“, Klaipėdos PC „Akropolis“

Profesionalus prezentacijų konsultantas Arturas Laskauskas dalija patarimus apie sėkmingas prezentacijas: knygos „Prezentacija kitaip, arba Pamirškite migdančias skaidres“ pristatymas. Nesvarbu, ar prezentacijų ruošimas yra jūsų kasdieninio darbo dalis, ar retkarčiais pasitaikanti užduotis – specialisto patarimai pravers kiekvienam.

Susitikimas su rašytoja A.Urbonaite Šiauliuose

Spalio 18 d. (šeštadienis) 15 val. knygynas „Pegasas“, Šiaulių PC „Akropolis“

Audronė Urbonaitė grįžta su knyga „Posūkyje – neišlėk“. Knyga apdovanota Augustino Griciaus literatūrine premija. Kaip savo knygą trumpai apibūdina pati autorė: „Tai romanas apie tai, kaip mirštant juoktis visa gerkle, o paskui suprasti, kad nenumirei, bet pašiurpinai pusę Lietuvos. Paparacė žurnalistė suserga vėžiu, nežino, ar išgyvens, ir pasakoja tai, apie ką reikėtų patylėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.