D. Stankevičiaus objektyve – banalios komercinės erdvės

„Vilniaus“ fotografijos galerijoje trečiadienį pradės veikti fotomenininko Donato Stankevičiaus paroda „Perpardavimas“ („Reselling“). Šis projektas Kauno galerijai „Post“ tarptautinėje meno mugėje „ArtVilnius“ pelnė žiūrovų simpatijų prizą.

„Vilniaus“ fotografijos galerijoje trečiadienį pradės veikti fotomenininko Donato Stankevičiaus paroda „Perpardavimas“ („Reselling“)
„Vilniaus“ fotografijos galerijoje trečiadienį pradės veikti fotomenininko Donato Stankevičiaus paroda „Perpardavimas“ („Reselling“)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:36 AM

Fotomenininkas D.Stankevičius fotografavo kartą per savaitę į didžiausią Baltijos šalyse turgų po atviru dangumi suvažiavusius prekeivius iš visos Lietuvos bei pirkėjus, atvykstančius ir iš Latvijos, Estijos ar Baltarusijos. Banalios komercijos aplinkoje darytos fotografijos įrėmintos į tame pačiame turguje įsigytus dėvėtus rėmelius, kuriuos pardavinėja ar perka būtent patys nuotraukų herojai.

Projekto idėja – perparduoti tai, kas tiek fiziškai, tiek mentaliai priklauso žmonėms. Įkainoti tam tikrą momentą, o po to praleisti mėnesius mėginant suteikti jam vertę ir galiausiai parduoti. Tai tipiška bet kurios rinkos taisyklė. Šiuo atveju perparduodama ne dėl pelno, o siekiant lavinti žmones, kurių gyvenime vietos menui nėra.

Kvestionuodamas aukštojo meno statusą, autorius provokuoja atkreipti dėmesį ne tik į meno percepcijos netikėtoje banalioje erdvėje galimybę arba neįmanomumą, bet ir patvirtina nuostatą, kad tai, kas yra menas, dažniausiai tėra susitarimo ir nuostatų reikalas, kuris gan lengvai kinta.

D.Stankevičius yra jaunosios kartos fotografas, studijavęs grafinį dizainą Kauno taikomosios dailės mokykloje, šiuo metu čia dėstantis. 2010-2014 m. surengė penkias asmenines parodas Kaune ir Londone, dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje, Rusijoje, Prancūzijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Gruzijoje ir Armėnijoje. Taip pat įvairių socialinių projektų dalyvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.