Išdalinę prizus „Vilniaus kino šortai“ keliauja į kitus miestus

Sostinėje kelionę baigęs 9-asis tarptautinis trumpų filmų festivalis „Vilniaus kino šortai“ keliauja į kitus Lietuvos miestus. Nuo ketvirtadienio geriausius trumpametražius filmus iš viso pasaulio pamatys Šiaulių, o nuo savaitgalio – Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio žiūrovai. Programose bus parodyti ir uždarymo metu tarptautinės komisijos geriausiais paskelbti vaidybiniai, dokumentiniai ir animaciniai filmai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-15 14:49, atnaujinta 2018-01-27 05:27

Po sostinės pirmoji „Vilniaus kino šortų“ stotelė bus Šiauliuose. Čia bus parodytos trys konkursinės programos. Žiūrovai turės progą pamatyti stipria vaizdų kalba išsiskiriančius ir geriausiu festivalio dokumentiniu filmu pripažintus „Pagalbos skambučius“ (rež. Hannes Vartiainen ir Pekka Veikkolainen). Tai pat specialų žiuri apdovanojimą gavusį dokumentinį filmą „Karalienė“ (rež. Manuel Abramovich, Argentina) bei daugiausia žiūrovų simpatijų pelniusią siaubo dramą „12-asis diakono padėjėjas” (rež. Jae-hyung Jang, Pietų Korėja).

Nuo penktadienio „Vilniaus kino šortai“ prasidės Kaune ir Panevėžyje. Per tris dienas šiuose miestuose bus parodyta po šešias konkursines programas. Rengėjai ragina nepraleisti geriausio vaidybinio filmo apdovanojimą laimėjusio „Švelnaus lietaus“ (rež. Dénes Nagy, Vengrija). Istoriją apie našlaitį Danį, kuris įsimyli bendraklasę, festivalio komisija gyrė už operatoriaus darbą ir vaidybą.

Trys konkursinės programos bus parodytos ir Klaipėdoje. Jose bus pristatoma po penkis filmus. Nuo dokumentinių pasakojimų apie deportaciją („Palyda“), Kenijoje tarpstantį sekso turizmą („Paplūdimio berniukas“), vaidybinių istorijų apie vyrišką draugystę („Arklio galios“) ir nuobodžiaujantį jaunimą („Kad aš krentu?“) iki komiškos animacijos apie sušilti prie laužo bandančias pliauskas („Pliauskos“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.