Aktorė D. Kielaitė į kelionę trauks su poete J. Vaičiūnaite

Koks ruduo be poezijos, be jausmingų melodijų, atveriančių kelią į šiltus prisiminimus? Buvusi Šiaulių dramos aktorė Donata Kielaitė spalio 20 d. kvies žiūrovus pakeliauti gyvenimo poezijos taku. Lietuvos teatro sąjungoje ji pristatys muzikinį poezijos spektaklį „Kelionė“, sukurtą pagal Juditos Vaičiūnaitės eiles.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-17 19:40, atnaujinta 2018-01-26 20:29

J.Vaičiūnaitė (1937–2001) – garsi XX a. lietuvių poetė, išleido apie 20 poezijos rinkinių, rašė pjeses vaikams, kritinius straipsnius ir esė. Jos kūryboje išskirtinę vietą užima Vilniaus miestas, kuriame autorė praleido didžiąją gyvenimo dalį. Autorė sugebėjo savo poezijoje atskleisti dvasingą, laisvą, gyvenimą mylintį žmogų, išryškėjusį per istorijos detales ir kasdienybės įspūdžius.

„Labai branginu ir gerbiu patį gyvenimą, buvimą, tegu menkiausią, proziškiausią...“ – šiuos J.Vaičiūnaitės knygoje išrašytus žodžius įsidėmėjo jauna aktorė D.Kielaitė. Jai poetė artima. Aktorė mėgaujasi kasdienybės grožiu, džiaugiasi pagautos akimirkos žavesiu ir myli poeziją. Ji ryžosi išgyventi nelengvą herojės prisiminimų kelionę, sukurdama muzikinį spektaklį pagal jos eiles.

„Kelionė“ – tai ėjimas į save, persmelktas svaiginančios, kankinančios ir gydančios meilės. Tai kančios, džiaugsmo, susitaikymo su tikrove ir savimi istorija. „Aš nežinau, galbūt mano kuriama herojė išgyvens meilės pilnatvę ir pajus vienybę su savo siela, jos esybe. O gal ir ne, – apie savo spektaklį kalba D.Kielaitė. – Meilė... Juk tai kasdienė mūsų duona, kasdienė malda, kasdienis „mūzų prisilietimas“.

Kas gi paskatina aktorės kuriamą heroję leistis į tą prisiminimų kelionę? „Ogi tai, kad ji dar nėra susikūrusi savo gyvenimo tokio, kokio nori, apie kokį svajoja. Ji nori suvokti save šiandien, tačiau negali to padaryti, nes nėra „čia ir dabar“, nes viskas jai krinta iš rankų. O gal ji per daug prisirišusi prie mylimojo rankų ir negali paleisti praeities?..“ – apie savo heroję pasakoja Donata.

Į emocijų sūkurį herojė ners su muzika. Per spektaklį aktorė gitara atliks Frederico Chopino, Franzo Schuberto bei kitų  kompozitorių kūrinius. Žiūrovai taip pat išgirs Antonio Carloso Jobimo bosanovų melodijas. Svajingas, emocingas, rudeniškas, šiltai sumegztas. Štai toks žiūrovų laukia pirmadienio vakaras.

D.Kielaitė 2010 m. baigė Lietuvos muzikos teatro akademiją (kurso vadovė prof. Algė Savickaitė). Sukūrė ne vieną vaidmenį Vilniaus ir Šiaulių teatrų scenose: Aksinja „Ledi Makbet iš Mcensko apskrities“ (rež. Raimundas Banionis), Šarlotė Gudol „Iguanos naktis“ (rež. Gytis Padegimas), vaidino spektakliuose „10 dialiogų apie meilę“ (rež. Yana Ross), „Hungaricum (liūdnas detektyvas)“ (rež. Ramunė Kudzmanaitė). 2008 metais ji dirbo Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. 2011–2013 metais Šiaulių dramos teatro aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.