Kretingos dvarui žiemą neleis užmigti menų festivalis

Kretingos muziejus atgaivina grafo Juozapo Tiškevičiaus rūmuose puoselėtas meno vertybes ir kviečia lankytojus į Kretingos dvaro menų festivalį „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo“. Pirmą kartą šaltuoju metų laiku rengiamas menų festivalis truks iki Kalėdų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 8:25 AM

Pirmasis festivalio koncertas „Mano mylimas kraštas – Kretinga“ savaitgalį klausytojus pakvietė į rūmų žiemos sodą. Jame koncertavo Regina Maciūtė, Mindaugas Rojus, akordeonininkas Kazys Stonkus ir kiti iš šio krašto kilę žymūs Lietuvos atlikėjai.

Festivalio meno vadovė sako, kad iki Kalėdų truksiantis Kretingos dvaro menų festivalis lankytojus pakvies į daugiau nei 13 renginių – susitikimų, parodų, koncertų, literatūros vakarų ir net dvaro puotą.

„Festivalio struktūrą sudaro trys sritys. Edukaciniai koncertai studentams, senjorams, neįgaliesiems. Antroji sritis – kraštiečių garsinimas, jų kūrybos plėtra ir propagavimas. Trečioji dalis – profesionalių atlikėjų koncertai“, – sako Kretingos dvaro festivalio meno vadovė Šarūnė Petruškevičienė.

Toks festivalis Kretingos dvare rengiamas pirmą kartą. Kretingos muziejaus vadovės teigimu, puoselėjant muzikines tradicijas siekiama reprezentuoti rekonstruotą dvarą.

„Atėjo pats laikas atverti duris gausesniam lankytojui ne tik vasarą, kai atvyksta turistų iš kruizinių laivų, iš kitų valstybių, bet būtent šaltuoju metu“, – teigė Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Festivalio koncertai vyks ne tik žiemos sode, bet ir Baltojoje bei Rausvojoje salėse. Tikimasi, kad Kretingos dvaro menų festivalis taps tradicinis. Festivalio renginiai nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.