Dainuojančioms kasininkėms – Baltijos teatro festivalio prizai

Iš dešimtojo Baltijos teatrų festivalio, šiemet vykusio Rygoje, „Operomanijos“ trupė grįžo su dviem apdovanojimais.

Operoje "Geros dienos" savo gyvenimus dainuoja prekybos centro kasininkės.<br>"Operomanijos" archyvo nuotr.
Operoje "Geros dienos" savo gyvenimus dainuoja prekybos centro kasininkės.<br>"Operomanijos" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:44 PM

Baltijos teatrų festivalis – tai šių šalių nacionalinės dramaturgijos pastatymų panorama, kasmet vykstanti kitame mieste. Šiemet į dešimtąjį festivalį Rygoje Lietuvos teatro sąjunga delegavo du spektaklius – „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotą rašytojos Vaivos Grainytės, kompozitorės Linos Lapelytės ir režisierės Rugilės Bardžiukaitės operą „Geros dienos!“ bei Vilniaus teatre „Lėlė“ Rolando Kazlo režisuotą spektaklį „Ne pagal šio pasaulio madą“ apie Kristijoną Donelaitį.

Opera apie prekybos centro kasininkų kasdienybę „Geros dienos!“ atsidūrė garbingame festivalio laureatų sąraše. Lietuvių spektaklis festivalio žiuri buvo įvertintas dviem prizais – už dramaturgiją ir už socialinės tikrovės pajautimą.

Konkursinės programos nugalėtoju taip pat tapo ryškiausio Latvijos režisieriaus Alvio Hermanio spektaklis „Oneginas. Komentarai“. Spektaklis įvertintas už geriausią vyrų aktorių ansamblį ir erdvę. Apdovanotas ir novatoriškiausios Estijos teatro trupės „NO99“ darbas „NO54 Trečiadienis“ – komisija įvertino moterų aktorių ansamblį ir Laurio Lagle režisūrinį sprendimą.

Dešimties kasininkių istorijas, nepalikusias abejingų Niujorko, Maskvos ir Šanchajaus žiūrovų, artimiausių metu bus galima išgirsti lapkričio 7 d. Juozo Miltinio dramos teatre. Dažniau užsienyje nei Lietuvoje matomas spektaklis Panevėžyje bus rodomas du kartus. Iš J. Miltinio dramos teatro operos kūrybinė komanda išvyks į dviejų savaičių gastroles Šiaurės Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.