Violončelininkui D. Geringui - antras „Echo Klassik“ prizas

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos garbės daktaras, iš Vilniaus kilęs violončelininkas ir dirigentas Davidas Geringas vėl atsidūrė tarp klasikinės muzikos pasaulio išrinktųjų. Antrus metus iš eilės jam įteiktas vienas svarbiausių muzikos pasaulio apdovanojimų – Vokietijos muzikos verslo sąjungos kultūros instituto „Phono-Akademie“ kasmetinis „Echo Klassik“ prizas. Jis skiriamas nuo 1994-ųjų vokiečių bei užsienio muzikams už iškilius laimėjimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Oct 27, 2014, 8:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:57 AM

Spalio 26 dieną Miuncheno filharmonijoje buvo pagerbti 45 šiemetiniai prizo laureatai, išrinkti 22-jose kategorijose, tarp jų – tokie scenos šviesuliai kaip dainininkai Anna Netrebko, Jonas Kaufmannas, Cecilia Bartoli, Diana Damrau, smuikininkė Anne Sophie Mutter, dirigentai Yannickas Nezet-Seguinas, Nikolausas Harnoncourt‘as, pianistė Marta Argerich, garsūs orkestrai ir ansambliai. Iškilmes transliavo ZDF televizijos kanalas.

D.Geringas buvo įvertintas už XVII-XVIII a. kamerinės muzikos (J.Suko, A.Dvorako, L.Janačeko ir G.Mahlerio kūrinių) albumą „Pohadka“, kurį įgrojo su ilgamečiu savo scenos partneriu pianistu Ianu Fountainu. Pernai „Echo Klassik“ prizas jam buvo skirtas už XX-XXI a. kamerinės muzikos albumą.

D.Geringo diskografija apima jau beveik 100 kompaktinių plokštelių, liudijančių nepaprastą šio menininko erudiciją ir stilistinį lankstumą. Tarp albumų yra įvertintų prestižiniais „Diapason d’Or“, „Grand Prix du Disque“, „Deutschen Schallplattenkritik“ apdovanojimais.

Profesorius pirmasis atliko ir įrašė Vakaruose nemažai lietuvių autorių kūrinių. 2002-aisiais Berlyne jo atlikta Anatolijaus Šenderovo „Concerto in DO“ premjera pelnė autoriui Europos kompozitoriaus prizą. 2012 metais maestro atliko Arvydo Malcio „Concerto in Memoriam“ pasaulinę premjerą. Pernai išleido Vokietijoje Osvaldo Balakausko autorinį albumą, už kurį kritikai jį titulavo „violončelės Milesu Davisu“.

Maestro nuopelnai Lietuvos kultūrai įvertinti aukščiausiais apdovanijimais, neseniai – ir Kultūros ministerijos garbės ženklu. Anksčiau jam įteiktas valstybinis ordinas už nuopelnus ir Vokietijoje.

Tris dešimtmečius profesoriavęs Vokietijos aukštosiose mokyklose D.Geringas dabar yra Pietų Kalifornijos universiteto Los Andžele bei Niujorko „Manhattan School of Music“ profesorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.