Olandų kinas Klaipėdoje - juodasis humoras ir meilė po bombomis

Lapkričio viduryje Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje, Gerlacho palėpėje, vyks Olandijos kino dienos. Jų metu bus rodomi trys vaidybiniai filmai: juodojo humoro komedija „Maratonas“, romantinė drama, vykstanti per Antrąjį pasaulinį karą, „Bombardavimas“ ir filmas visai šeimai ar klasei „Linksmoji klasė“. Trumpų filmų programoje olandai stebins savo išradingumu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 10:51 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:19 AM

Atidarymo filmas „Maratonas“ – tai režisieriaus Diedericko Koopalo debiutas didžiajame ekrane. Iki tol dirbęs reklamos agentūroje jis sukūrė filmą apie keturis automechanikus, nusprendusius bėgti Roterdamo maratoną. Keturi draugai, iki šiol kilnoję tik alaus skardines ir rūkę cigaretę po cigaretės, susigundo bėgti maratoną tam, kad išsaugotų savo darbo vietą – autoservisą. Kaip jiems sekėsi įveikti visas kurioziškas situacijas, kurių šiame filme išties netrūksta, pamatysite žiūrėdami filmą „Maratonas“.

Filmas „Bombardavimas“ nukelia į 1940 m. gegužės 10-14 dienas. Jaunas Vincentas įsimyli gražuolę vokietę Evą, kuri netrukus turi ištekėti už turtingojo Dirko. Meilės trikampis komplikuojasi, kai Olandiją netikėtai užpuola Hitlerio vadovaujama kariuomenė. Kūrėjas neslepia, kad siekė sukurti epinį filmą ir įkvėpimo sėmėsi iš tokių dramų kaip „Titanikas“ bei „Vėjo nublokšti“.

Juosta „Linksmoji klasė“, skirta moksleiviams, sulaukė ypatingo dėmesio Olandijoje. Ji pastatyta pagal populiarią knygų seriją ir jau sulaukė filmo tęsinio. Jame pasakojama istorija bus artima visiems, kas nors kartą jautėsi nesuprastas savo mokytojų.

Trumpametražių filmų programoje bus parodyta dešimt trumpų filmų. Čia bus visko – nuo eksperimentinių filmų iki rimtos animacijos. Nuotaikingoje juostoje „Vyras su kostiumu“ pasakojama istorija, kuomet moteris, dieną žaidimų parke praleidusi su vaikais, nusprendžia parsivežti namo vyrą, apsirengusį triušo kostiumu, o animaciniame filme „Ūkininkas Džekas“ kalbama apie opią genetiškai modifikuotų produktų problemą. Olandijos kino dienos vyks lapkričio 13-14 dienomis Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje, Gerlacho palėpėje. Visi seansai nemokami, bilietai platinami likus valandai iki seanso pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.