Spektaklio „Spiečius“ premjera Vilniuje - anksčiau nei Niujorke

2015 m. sausio 6 ir 7 d. Lietuvos žiūrovams bus suvaidinta populiaraus šiuolaikinio anglų dramaturgo Nick‘o Payne‘opjesė „Spiečius“. Ji pirmą kartą buvo pastatyta 2012 m. Londono „Royal Court“ teatre ir susilaukė itin teigiamų kritikų ir publikos vertinimų, o pjesę jau įvertino daugiau nei 16 šalių žiūrovai. Pirmieji lietuviško pastatymo spektakliai bus parodyti Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 9:58 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:54 AM

Šiuo metu pjesė repetuojama ir Niujorko Brodvėjaus teatre. Čia pagrindinius vaidmenis kurs Holivudo aktorius Jake‘as Gyllenhaalas (vaidinęs filmuose „Donis Darko“, „Kuprotas kalnas“, „Išeities kodas“) bei britų aktorė, dukart prestižinio teatro apdovanojimo „Oliver“ nugalėtoja Ruth Wilson. Spektaklio premjera Brodvėjuje numatyta sausio 13 dieną, o Vilniaus žiūrovai ją išvys savaite anksčiau.

Kiekvienas galėtų prisiminti akimirkas, kai norėjosi sustabdyti laiką arba jį pasukti atgal ir viską pradėti iš pradžių, kiekvienam buvo kažkada kilęs klausimas – „kas būtų, jeigu..?“. Greičiausiai klausimų po spektaklio kils dar daugiau. Dalį jų bando atsakyti kvantinę fiziką tyrinėjantys mokslininkai, keldami įvairias teorijas, kuriomis paremtas ir N.Payne‘opjesės siužetas. Iš pirmo žvilgsnio paprasta istorija apie tai, kaip Jis sutiko Ją virsta rimtu galvosūkiu. Buitiniai dviejų žmonių santykiai čia narpliojami per multivisatos teorijos prizmę, kurioje dabartis nuolat perrašoma.

„Spiečiaus“ režisierė Eglė Kižaitė debiutavo praėjusių metų tarptautiniame festivalyje „Tylos!“, o Druskininkų teatro festivalyje „Vasara“ laimėjo žiūrovų prizą už savo darbą „Atleisk jiems – jie nežino, ką daro“, kuris yra įtrauktas į Keistuolių teatro repertuarą.

Pagrindinius vaidmenis kuria aktorius Edgaras Žemaitis, šiuo metu dirbantis Nacionaliniame Kauno dramos teatre ir Benita Vasauskaitė, viena iš teatro laboratorijos „Atviras ratas“ įkūrėjų ir aktorių, tris kartus apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“. Garso takelį spektakliui ruošia britų grupė „The Art Of Amputation“, scenografijąkuria jauna architektė Adelė Dovydavičiūtė, o aktorių stiliumi rūpinasi „Šarka. Daiktų kelionės“ drabužių parduotuvės įkūrėja, dizainerė Justė Kondratė.

„Daugumą kūrybinės komandos narių sutikau „Tylos!“ teatro festivalyje. Patiko jų požiūris į darbą ir drąsa. Mes nepriklausome jokiam teatrui ar prodiuserių kompanijai. Turime visišką kūrybinę laisvę, bet siekiame likti kuo arčiau tobulai parašytos N.Payne‘o pjesės,“ – pasakojo spektaklio prodiuserė Aušra Paukštytė.

Režisierė E.Kižaitė pažymėjo, kad pjesė sudėtinga. „Šiais laikais, kai cinizmas ir sarkazmas yra bendravimo ir saviraiškos etalonas, parodyti žmonėms itin intymią, asmenišką ir nuoširdžią istoriją – didelis iššūkis. Šiame spektaklyje šokiruoja atvirumas, visų pirma – sielos atvirumas. Kartais net suabejoju, ar žiūrovas Lietuvoje tokiam atvirumui yra pasiruošęs,“ – svarstė režisierė.

Bilietus į spektaklį nuo platina TIKETA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.