Sostinėje prasideda JAV džiazo žvaigždžių paradas

Nuo lapkričio 13 dienos sostinės teatruose keturias paras kunkuliuos 13-asis „Vilnius Mama Jazz“ festivalis.

M.Turnerį kritikai vadina vienu originaliausių JAV saksofonininkų.<br>Rengėjų nuotr.
M.Turnerį kritikai vadina vienu originaliausių JAV saksofonininkų.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-08 22:22, atnaujinta 2018-01-21 23:41

Šiemet festivalio programoje – ne tik rinktinių svečių pasirodymai, bet ir nemokamos džiazo sesijos, meistriškumo pamokos, džiazo fotografijų paroda.

Jau pirmosiomis festivalio dienomis sulauksime JAV džiazo elito pažibų. Lapkričio 13-ąją naujausią projektą Rusų dramos teatro scenoje pristatys 52 metų trimitininkas, aranžuotojas, kompozitorius, kelių džiazo grupių lyderis Terence’as Blanchardas.

Savo nauja programa, kurios albumas pasirodys tik kitą pavasarį, T.Blanchardas tyrinėja įvairias muzikos erdves. Jo dėmesio centre išlieka džiazas, bet atlikėjo muzikoje galime tikėtis išgirsti ir bliuzo, ritmenbliuzo, fanko, „fusion“ elementų.

Lapkričio 14-ąją „Vilnius Mama Jazz“ publikos laukia pažintis su vienu originaliausių Amerikos saksofonininkų Marku Turneriu. Jis į festivalį atveža šių metų rugsėjį džiazo pasaulį sudrebinusį naujausią savo albumą „Lathe Of Heaven“.

Tai pirmasis muzikanto darbas po 13 metų pertraukos. Šį albumą M.Turneris išleido kaip grupės lyderis. Naujam darbui pristatyti rengiama koncertų serija JAV ir 11 pasirodymų Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.