Pianistas G. Januševičius žada koncerte geros energijos bombą

Lapkričio 14-osios vakarą Kongresų rūmuose – išskirtinis koncertas. Vokietijoje gyvenantis pianistas Gintaras Januševičius skambins su Juliaus Geniušo diriguojamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru Aramo Chačaturiano Fortepijono koncertą, populiarumu pralenkusį net Piotro Čaikovskio Pirmąjį fortepijoninį koncertą.

G.Januševičius garsėja ne tik kaip muzikantas, bet ir kaip sumanus koncertų rengėjas.<br>Rengėjų nuotr.
G.Januševičius garsėja ne tik kaip muzikantas, bet ir kaip sumanus koncertų rengėjas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:52 PM

„Šis kūrinys, kiek man žinoma, labai ilgai ar iš viso nėra skambėjęs Lietuvoje. Tikiu, kad žmonės, jo pasiklausę, norės jį išgirsti dar kartą. Tikiu jo galia sukrėsti klausytoją. Šis Koncertas Antrojo pasaulinio karo metais ir šiek tiek prieš tai buvo pavergęs JAV scenas, populiarumu prilygo George‘o Gershwino „Bliuzo rapsodijai“. Žmonės plūste plūsdavo jo pasiklausyti.

Jis buvo tiek kartų atliktas, kad tapo koncertų rengėjams patikimu pajamų šaltiniu ir galiausiai išėjo iš mados. Iki šių dienų daug kas vengia jį groti. Tačiau, kai tokie kūriniai vėl suskamba, prilygsta fejerverkui“, – pasakojo pianistas.

G.Januševičius prasitarė pats esantis sklidinas geros energijos, o A.Chačiaturiano Koncertas – tikra energetinė bomba. „Šis koncertas – tarsi mano atspindys. Aš būsiu kaip Prometėjas, nešantis ugnį. Pakilęs į sceną priversiu žmones nusišypsoti“, – tryško ryžtu Gintaras.

Koncertą pradės širdį draskantis Adagio iš A. Chačaturiano baleto „Spartakas“. Antrojoje koncerto dalyje skambės himnas laisvam ir laimingam žmogui – S. Prokofjevo Penktoji simfonija.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir pianisto G.Januševičiaus koncertas Kongresų rūmuose – lapkričio 14 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.