Į Vilnių renkasi garsūs džiazo muzikantai

Trečiadienio naktį Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas, atskraidinęs legendinį JAV džiazo muzikantą Terence`ą Blanchardą. Kartu su grupe šiandien vakare 19 val. Lietuvos rusų dramos teatre jis atidarys 13-ąjį  festivalį „Vilnius Mama Jazz `14“.

Džiazo meistras T.Blanchardas Vilniaus oro uoste.<br>Rengėjų nuotr.
Džiazo meistras T.Blanchardas Vilniaus oro uoste.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:24 PM

Į Vilnių JAV muzikantas su komanda atvyko iš Varšuvos. Koncertas Lietuvoje – tai paskutinė stotelė baigiant pasaulinę turnė, per kurią T.Blanchardas aplankė 16 Europos miestų. Muzikantas Vilniuje lankosi pirmą kartą ir atvykęs ne tik surengs savo pasirodymą Lietuvos džiazo gerbėjams, bet ir vadovaus meistriškumo pamokai Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pamokos pradžia – šiandien, lapkričio 13 d., 13 val.

Festivalio „Vilnius Mama Jazz“ sumanytoja Judita Bartoševičienė džiaugiasi, kad džiazo meistras atsiliepė į rengėjų kvietimą atvykti į Vilnių. Ji pabrėžė, kad tokio lygio muzikantas Lietuvos scenoje yra išties geras ženklas mūsų šaliai.

„Neįtikėtina, kad visame pasaulyje itin gerai vertinamas ir žinomas JAV atlikėjas šiandien koncertuoja ir bendrauja su Lietuvos džiazo gerbėjais“, – neslėpė džiaugsmo J.Bartoševičienė.

Trimitininkas, aranžuotojas, kompozitorius, kelių džiazo grupių lyderis 52 metų T.Blanchardas Lietuvos publikai yra paruošęs muzikinę programą iš savo naujausio albumo, kurio premjera JAV numatoma tik kitų metų pavasarį. Penkias „Grammy“ statulėles pelnęs autorius savo programą vadina projektu, tyrinėjančiu įvairias muzikos erdves. Dėmesio centre išlieka džiazas, tačiau šio atlikėjo muzikoje galima tikėtis išgirsti ir bliuzo, ritmenbliuzo, fanko, fjužin elementų. „Džiazo gerbėjus priversime pamėgti ritmenbliuzą ir atvirkščiai“, – žada T.Blanchardas.

Gerai žinomas atlikėjas savo muzikinę karjerą pradėjo vos penkerių. Iš Naujojo Orleano kilęs berniukas grojo pianinu, vėliau susidomėjo ir trimitu. Sulaukęs 18-os T.Blanchardas jau grojo garsaus džiazmeno Lionelio Hamptono orkestre, dar po poros metų jis prisijungė prie Arto Blakey grupės „Jazz Messengers“. Muzikantas per savo karjerą yra išleidęs daugiau nei 20 pasaulinį pripažinimą pelniusių albumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.