Pilies teatro premjera: „Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“

Pradėdamas 30 sezoną, Klaipėdos Pilies teatras kviečia į premjerą – „Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“ pagal Arvydo Daškaus pjesę „Toks velnioniškai vienas“. Režisierius spektaklį vadina asociatyviais Pauliaus Širvio pokalbiais su savo mūza šeštojo dešimtmečio fone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 6:57 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:19 PM

Spektaklis „Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“ neturi aiškaus siužeto – čia nebus nuoseklaus poeto gyvenimo vaizdavimo ar jo kūrybos analizės. Tai greičiau laisvi, tarpusavyje nelabai susiję P.Širvio gyvenimo eskizai, dramaturgo A.Daškaus surašyti kaip poeto pokalbiai su savo mūza, o režisieriaus perkelti į praėjusio amžiaus šeštąjį dešimtmetį.

„Tas laikotarpis yra įdomus tam tikra pilietinės sampratos užuomazga. Tai amžius, kada buvo dainuojamos labai gražios dainos, prasmingos dainos, kada tarsi visi norėjo vienas kitam ką nors duoti, o dalytis nelabai buvo kuo. Šiandien kaip ir turime daug, bet dalytis nelabai norime. Tai greičiau epochos eskizai“, – sako režisierius Alvydas Vizgirda.

Pasak režisieriaus, kai kurie scenoje iškilsiantys P.Širvio gyvenimo epizodai lyg ir persmelkti nevilties, tačiau kartu žiūrovą turėtų paraginti nevengti akistatos su savimi, o šiais laikais tai ypač svarbu.

„Kai mūsų vartotojų visuomenėje tau kalama į galvą – gyvenk geriau, gražiau, negalvok, nemąstyk, nereikia, pirk krūtis, pirk dantis, pirk akis ir t.t ir t.t., žiūrėk į gyvenimą paprasčiau, pradedi ieškot  pasipriešinimo. Man atrodo, kad P.Širvio gyvenimas yra negyvent lengviau...“, – sako režisierius Al.Vizgirda.

„Tas jo liūdesys, skausmas ir sykiu žiūrėjimas į skausmą per ironiją, per šypseną suteikia tokios stiprybės. Spektaklis ir skaudus, ir sykiu turi tam tikro draivo“, – sako aktorius Marius Pažereckas.

„Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“ – 61-oji Klaipėdos Pilies teatro premjera. Ji bus rodoma Žvejų rūmų teatro salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?