V.Tarasovas subūrė džiazmenus į „Lithuanian Art Orchestra“

Ketvirtadienį prasidėjęs džiazo festivalis „Vilnius Mama Jazz 2014“ visus džiazo gerbėjus savaitgalį kviečia į išskirtinį koncertą – šeštadienį Lietuvos nacionaliame dramos teatre vienintelį kartą šiais metais koncertuos vienas kūrybiškiausių pasaulio perkusininkų, būgnų maestro Vladimiras Tarasovas ir jo suburtas kolektyvas „Lithuanian Art Orchestra“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-13 22:41, atnaujinta 2018-01-21 13:00

Džiazo orkestrą sudaro net 18 gerai žinomų džiazo muzikos asmenybių, tarp kurių – Vytautas Labutis, Liudas Mockūnas, Janas Maksimovič ius ir Dovydas Stalmokas (saksofonai), Dominykas Vyšniauskas ir Mindaugas Vadoklis (trimitai), Skirmantas Sasnauskas ir Jievaras Jasinskas (trombonai), Juozas Milašius (gitara), Tomas Kutavičius (fortepijonas), Dmitrijus Golovanovas (klavišiniai), Eugenijus Kanevičius ir Vytis Nivinskas (kontrabosai), Arkadijus Gotesmanas (mušamieji), Pavelas Giunteris (timpanai, perkusija), Rytis Kamičaitis (tabla), Anatolijus Lomonosovas (sitara) ir V.Tarasovas (perkusija, orkestro vadovas). Visi muzikantai nuolat kviečiami į garsiausius džiazo festivalius, kur demonstruoja savo meistriškumą pasirodydami tiek solo, tiek su kitų šalių muzikais, tačiau matyti tokią įspūdingą lietuviškojo džiazo meistrų komandą vienoje scenoje – išties neeilinis reiškinys.

Šeštadienį Vilniuje „Lithuanian Art Orchestra“ pristatys publikai savo naująją programą „Gobelenas“, primenančią tartum kruopščiai austą rankų darbo audinį, kuriame kiekvienas atlikėjas žino piešinį ir įpina savo muzikinį siūlą į bendrą kompoziciją, taip suteikdamas malonumą kiekvienam žiūrovui klausyti ir stebėti, kaip jo akivaizdoje kuriamas realus, pačiais spalvingiausiais garsais ataustas gobelenas.

Festivalis „Vilnius Mama Jazz 2014“

Nuo 2002 metų sostinėje vyksta spalvingas, jokių stiliaus rėmų nevaržomas festivalis „Vilnius Mama Jazz“. Jo scenoje galima išgirsti ir išvysti visko: nuo pasaulinių žvaigždžių „all stars“ projektų ir šiuolaikinio postbopo iki nebyliojo kino įgarsinimo bei „Led Zeppelin“ kūrinių aranžuočių. Margą festivalio programų įvairovę vienija trys esminiai veiksniai: kokybė, originalumas ir aktualumas.

Tarptautinis džiazo festivalis kasmet sėkmingai įgyvendina svarbiausius užsibrėžtus tikslus: pristatyti Lietuvos publikai įdomius užsienio džiazo reiškinius, suteikti jauniems menininkams palankią erdvę nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose.

Šiais metais festivalyje „Vilnius Mama Jazz 2014“ taip pat dalyvauja Terence'as Blanchardas, Markas Turneris, Steve'as Colemanas, Gregas Osby, „Kneebody“  ir kiti atlikėjai iš Prancūzijos, Vokietijos, Suomijos, Norvegijos, Švedijos, Danijos, Estijos, Šveicarijos, JAV ir Lietuvos.

Video – Lithuanian Art Orchestra

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.