Lietuvoje ketinama įrašyti visus nebaigtus W.A.Mozarto kūrinius

Koncertui su Lietuvos kameriniu orkestru (LKO) besiruošiantis Berlyno simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas Lioras Shambadalas kolektyvui pasiūlė įrašyti unikalią kompaktinę plokštelę „Nebaigtas Mozartas“, kurioje sutilptų visi nebaigti kompozitoriaus kūriniai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:33 AM

Anot LKO direktoriaus Egidijaus Mikšio, pasiūlyta programa turėtų turėti labai didelį atgarsį. „Tas visas nebaigtas Wolfgango Amadeus Mozarto atkarpas dirigentas norėtų sudėti į atskirą kompaktinę plokštelę ir atsirastų naujas dalykas, niekada negirdėtas pasaulyje“, – sako E.Mikšys.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje LKO ir L.Shambadalas pasirodys lapkričio 22-ąją. Skambės Samuelio Barberio, Edwardo Elgaro, Richardo Wagnerio, W.A.Mozarto, Johanno Nepomuko Hummelio kūryba. Solo fagotu gros jaunas atlikėjas Matisas Kasparas Stieras iš Miuncheno.

L.Shambadalas yra vienas aktyviausiai šiuo metu koncertuojančių muzikų, dirigavęs daugiau kaip 70-čiai įvairių pasaulio orkestrų. Altą, tromboną, kompoziciją ir dirigavimą Tel Avive studijavęs dirigentas yra vadovavęs ne vienam orkestrui, pastatė daugiau kaip 40 operų, įkūrė ansamblį „Musica nova“, dėsto įvairiuose meistriškumo kursuose. Jo tėvas yra kilęs iš Vilniaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.