Muzikos genijų gyvenimo keliais – su V.Gerulaičiu

Lapkričio 19 d. Vilniaus rotušėje nuaidės netradicinis muzikinis-literatūrinis renginys su muzikologu, televizijos laidų vedėju Viktoru Gerulaičiu. Lankytojai galės rasti atsakymus, kodėl pasaulyje pripažintų menininkų gyvenimas kupinas paradoksų ir kodėl būtent jie kuria tikrovę, o kartais tiesiog praplečia jos ribas. Rengėjai kviečia į kelionę po muzikos ir garsiausių pasaulio muzikantų pasaulį.

V.Gerulaitis pristatys kelis pripažinimo sulaukusių savo knygų herojus bei jų kūrybą.
V.Gerulaitis pristatys kelis pripažinimo sulaukusių savo knygų herojus bei jų kūrybą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-17 17:50, atnaujinta 2018-01-21 06:24

Išskirtinę nuotaiką sukurs kamerinė muzika ir neeiliniai pokalbiai – V.Gerulaitis pristatys kelis pripažinimo sulaukusių savo knygų herojus bei jų kūrybą. 

Pastaruoju metu V.Gerulaitis visuomenėje minimas dėl didelio susidomėjimo sulaukusių knygų „Pavėsinėje su Richardu Vagneriu“ iri „Kupė su Jonannu Straussu“. Novelėse kuriama literatūrinė kelionė po XVIII – XX a. muzikinę Europą. To meto visuomenės gyvenimo procesai perteikiami taip subtiliai, kad skaitytojas iškart nukeliamas į praėjusį laiką, kuriame didžiųjų muzikos kūrėjų – Johanno Sebastiano Bacho, Ludwigo van Beethoveno, Johanneso Brahmso, Josepho Haydno, Gustavo Mahlerio, Ferenco Liszto, Richardo Strausso, Richardo Wagnerio – mąstymas peržengė epochos ribas.

Meninėje popietėje Vilniaus rotušėje nebus apsiribojama gerai muzikos gerbėjams ir istorikams žinomais faktais, daugybę kartų pristatytais vadovėliuose ir muzikos genijų biografijose. Per renginį daugiausia dėmesio bus skiriama analizei ir atsakymų į rūpimus klausimus paieškai: „Kokie istoriniai ir asmeninio gyvenimo įvykiai labiausiai formavo muzikos genijų pasaulėvoką? Koks atsitiktinumo vaidmuo ir t.t.“. Į šiuos kone egzistencinės filosofijos klausimus atsakyti padės faktai, nepatekę į enciklopedijas, bet palikę neišdildomų pėdsakų kūryboje. Neprognozuojamos, mąstyti skatinančios įžvalgos tarp eilučių atskleidžia ir paties muzikologo V.Gerulaičio gyvenimo filosofiją.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė dainininkė Asta Krikščiūnaitė ir pianistė Audronė Kisieliūtė atliekamais kūriniais nušvies susitikimo-popietės erdvę ir atliks gerai žinomos kamerinės muzikos programą, kurioje „Prancūzų romantikų ir impresionistų „Mélodie“, „Italų kameriniai vokaliniai kūriniai“, „Amerikos kompozitorių dainos“, „Baltijos šiaurės vokalinė lyrika“, „E.Griegas – Norvegijos fjordų dainos“.

Vakaras su V.Gerulaičiu. Lapkričio 19 d. 18 val. Vilniaus rotušė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.