Prancūziškos muzikos vakare – ribų nepaisantis atlikėjas

Vilniaus Kongresų rūmuose lapkričio 21-osios vakaro solistas – smuikininkas ir altininkas Sergejus Malovas. Alto studijas baigęs garsiajame „Mozarteumo“ universitete, o smuiko – Hanso Eislerio aukštojoje muzikos mokykloje, S.Malovas, grodamas abiem instrumentais, yra laimėjęs daugybę prizų įvairiuose tarptautiniuose konkursuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:37 AM

Jaunasis atlikėjas yra meistriškai įvaldęs dar vieną styginį instrumentą – violončelę da spalla. Dar studijuodamas šis universalus menininkas išgarsėjo kaip pripažintas kamerinės muzikos atlikėjas. Jis kviečiamas atlikti koncertus abiem instrumentais su iškiliausiais Europos ir Azijos šalių orkestrais.

Prancūziškos muzikos vakare skambės C.Saint-Saënso Trečiasis koncertas smuikui ir orkestrui h-moll, itin mėgstamas atlikėjų ir klausytojų. Šiam kūriniui būdingas melodingumas ir subtili ekspresija. P.Wissmerio Pirmoji simfonija, sukurta 1938 metais, paveikta vėlyvojo romantizmo dvasios, įsimins glaustumu ir formos paprastumu. Na, o prancūzų kompozitoriaus M.Ravelio išraiškingas stilius, atnešęs jam nevienadienį populiarumą, o kompozicinė meistrystė – autoritetą tarp amžininkų kompozitorių, džiugins klausytojus „Dafnio ir Chlojės“ suita Nr. 2 bei populiariuoju „Bolero“.

Skirtingų stilių ir laikotarpių prancūziškos muzikos opusai paklus dirigentui ir kompozitoriui Fabrice’ui Gregorutti’iui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.