F. Chopino muzika skambės džiazo ritmu

Lenkų romantiko Fryderyko Chopino grakščios mazurkos, iškilmingi polonezai bei svajingi noktiurnai užburia net ir tuos, kurie klasikine muzika nesidomi. Jo kūryba traukia kaip magnetas net džiazo muziantus, nors pats genijus nespėjo pažinti šio žanro žavesio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:18 PM

Kad F.Chopino kompozicijos puikiai tinka improvizacijoms, įtikins ir keturi talentingi Lietuvos atlikėjai – dainininkė Evelina Sašenko, pianistas Dmitrijus Golovanovas, kontrabosininkas Donatas Bagurskas ir būgnininkas Jonas Lengvinas. Lapkričio 27-ąją jie kviečia į stilingą koncertą „Chopin Jazz In“.

„Šis projektas atskleidžia mūsų savitą požiūrį į F.Chopino muziką. Suteikus legendinio kompozitoriaus kūriniams džiazo bruožų, jie tarsi pradeda naują gyvenimą, kviečia pasinerti į žavų idėjų vandenyną, išsidriekusį tarp klasikos ir džiazo. Tai labai artima man muzika“, – kalbėjo E. Sašenko.

Anot Evelinos, pats lenkų genijus nevengė mėgautis spontaniška kūryba, perfrazuodamas savo bei kitų kūrėjų melodijas įmantriausiais būdais, tad jo muzikos perteikimas džiazo kalba yra tarsi improvizacijos tradicijos tęsinys.

Projektas „Chopin Jazz In“ Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje – lapkričio 27 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.