Vietoj bilieto į muziejų – kalėdinis atvirukas

Kalėdų nuotaika jau gyvenantis Alytaus kraštotyros muziejus ją dovanoja ir savo lankytojams. Atsinešusiems seną Kalėdų atviruką, kuris iš karto papildo šiuo metu veikiančią istorinių Kalėdų atvirukų parodą, nebereikia pirkti muziejaus bilieto.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanaviciene („Lietuvos rytas“)

2014-11-29 05:00, atnaujinta 2018-01-20 08:41

Muziejuje galima apžiūrėti apie 600 iš muziejaus fonduose sukauptų daugiau kaip 800 Kalėdų atvirukų, o seniausias išleistas 1911 metais.

Kartu eksponuojami ir vokai bei pašto ženklai.

Matyti, kad į Alytų plaukdavo Kalėdų sveikinimai iš įvairiausių pasaulio šalių.

„Norime paskatinti alytiškius vėl pamėgti rašyti šventinius sveikinimus ant atvirukų ir siųsti juos paštu, nes tik jie turi išliekamąją vertę.

Nepalyginsi su dabar populiariais elektroniniais.

Parodoje taip pat paaiškėja, kaip per šimtmetį keitėsi sveikinimo tekstų mada“, – pasakojo muziejaus direktorė Audronė Jakunskienė.

Atskirame jaukiai papuoštame kambaryje kiekvienas muziejaus lankytojas gali atsisėsti prie stalo ir išsirinkęs atviruką užrašyti ant jo sveikinimą savo draugui ar giminaičiui.

Vokas pažymimas išskirtiniu muziejaus kalėdinio pašto, kuris veiks iki Naujųjų metų, antspaudu. Išsiųsti jo nereikės nešti į paštą, nes čia pat stovi Lietuvos pašto dėžutė.

Muziejaus darbuotojai pamokys ir kaip patiems sukurti atviruką. Galima dalyvauti ir loterijoje – už vieną litą išsitraukti voką ir laimėti įvairių kalėdinių prizų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.