Amsterdame koncertuosiantis D.Montvydas nebijotų emigruoti

Bene geidžiamiausias šiandienos lietuvių atlikėjas Donatas Montvydas, užsienyje prisistatantis slapyvardžiu Donny Montell, prieš Kalėdas nudžiugins Olandijos lietuvius.

Atlikėjas Donatas Montvydas užsienyje prisistato slapyvardžiu Donny Montell.<br>Organizatorių nuotr.
Atlikėjas Donatas Montvydas užsienyje prisistato slapyvardžiu Donny Montell.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 3:14 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:29 AM

Gruodžio 6 d. Amsterdame, de Posthoornkerk bažnyčioje vyks koncertas, kuris bus kasmetinio didžiausio lietuvių/olandų meno renginio „LTart.NL“ vakaro vinis. Pasak „LTart.NL“ organizatorių, Donatas Montvydas yra būtent tas muzikantas, kurio muzika sudomins ir emigrantus iš Lietuvos, ir daugiakultūrę Amsterdamo publiką.

Atlikėjas, lapkritį koncertavęs Liuksemburgo lietuvių bendruomenės Kalėdiniame vakare, Amsterdame su soline muzikine programa lankysis pirmą kartą.

Amsterdamas – tai tautų katilas, tad mūsų renginio lankytojai yra ir lietuviai, gyvenantys Olandijoje, ir kultūra bei menu besidomintys olandai, ir kitų išeivijos bendruomenių nariai, – sakė Lietuvių bendruomenės Olandijoje pirmininkė Lina Mengotienė. – Todėl renginio finalui pasirinkome atlikėją, pasižymintį aukšta muzikos kokybe ir charizma, kitaip tariant – tokį, kuris būtų įdomus ne tik lietuvių emigrantams, bet ir tarptautinei publikai.“

D.Montvydo koncertas vyks Amsterdamo centre esančioje De Posthoornkerk bažnyčioje. Neogotikinio stiliaus statinys, pasižymintis puikia akustika,  – ne pirmoji bažnytinė erdvė, kurioje D.Montvydas rengia koncertą. Prieš porą metų jis atliko akustinę programą didžiulio susidomėjimo sulaukusiame koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Paklaustas, ar dažnai sulaukia kvietimų iš lietuvių emigrantų, atlikėjas patvirtino, kad pastaruosius porą metų jų sulaukia vis daugiau. „Kodėl Džordanos ir kitų seniai ir gerai žinomų atlikėjų koncertai užsienyje tokie populiarūs? Nes su jų muzika užaugo ištisos kartos, kurių nemaža dalis emigravo svetur. Dalis tų, kurie mano muzikos pradėjo klausytis prieš ketverius metus, dabar taip pat yra tarp išvykusiųjų,“ – teigia atlikėjas.

Apie tai, ar pats norėtų išvykti iš šalies, muzikas mano, kad toks sprendimas priklausytų nuo to, ar atsivertų naujos galimybės: „jeigu tai suteiktų šansą patobulėti, kodėl gi ne. Nors iš tiesų manau, kad muzikai didelės reikšmės nėra, kur ją kurti. Tačiau, be abejo, kitų kultūrų, jų meno, aplinkos pažinimas gali suteikti nemažai įkvėpimo“, – sakė jis.

Renginys „LTart.NL“ Amsterdame organizuojamas jau penktąjį kartą. Šių metų tema – „Atspindys“. Ji siūlo pažvelgti į lietuvių kuriamą meną kitų kultūrų kontekste. Tikimasi, jog tai sudomins meno gurmanus ir visus, norinčius tiesiog smagiai praleisti laiką lietuvių bendruomenės apsuptyje ar paragauti lietuviškos virtuvės patiekalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.