Jubiliejinių „Jazz improvizacijų“ staigmenos

Gruodžio 4 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) įvyks 25-asis tarptautinis konkursas „Jazz improvizacija“. Jubiliejinius metus skaičiuojantis renginys kasmet Vilnių paverčia jaunųjų džiazo pianistų traukos centru, tampa puikia platforma, suteikiančia galimybę atrasti naujus talentingus Lietuvos džiazo pianistus, įvertinti juos tarptautiniame kontekste. Praėjusių metų konkurso dalyviai atvyko iš Baltijos ir Šiaurės šalių. Šiais metais tarptautiškumo „Jazz improvizacijai“ suteiks svečiai iš Rumunijos ir Vengrijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:59 PM

Per vieną dieną trunkantį konkursą LMTA Juozo Karoso salėje pasirodys džiazo pianistai Richardas Banys (Lietuva), Edgaras Sabilo (Lietuva), Sorinas Zlatas (Rumunija), Krisztiánas Oláhas (Rumunija) ir Mario Rafaelis (Vengrija). Pirmojoje vakaro dalyje kiekvienas konkurso dalyvis atliks po 10 minučių iš anksto paruoštos programos: 5 minučių improvizaciją pagal pateiktą džiazo standartą ir 5 minučių asmeninę autorinę kompoziciją. Po trumpos pertraukos skambės konkurso klausytojų pasiūlytos ir burtais atrinktos temos (frazės) improvizacijoms. Konkurso dalyviai improvizuos pagal vieną šių temų.

„Konkurso komisijos nariais šiemet sutiko tapti džiazo ekspertas Jonas Rimša, džiazo pianistai Artūras Anusauskas ir Egidijus Buožis. Gruodžio 4-osios vakarą jie išrinks laureatą, kuris vakare pasirodys LMTA Didžiojoje salėje. Koncerte taip pat dalyvaus ryškiausi LMTA Džiazo katedros ansambliai, ankstesnių „Jazz improvizacijos“ konkursų laureatai ir komisijos nariai. Neprognozuojama ir koncerto baigtis: juk retas džiazo renginys pasibaigia be gero jam session“, – intrigavo konkurso rengėjai.

Improvizuojančių studentų varžybos rengiamos Lietuvoje nuo 1979 metų. Tai vienas seniausių džiazo renginių mūsų šalyje. Čia pradėjo savo karjerą Dainius Pulauskas, E.Buožis, A.Anusauskas, sužibėjo Daniilo Kramerio (Rusija), Leonido Ptaškos (Izraelis) žvaigždės, jo nugalėtojais ne kartą yra tapę ir ryškūs akademiniai pianistai, tokie kaip Daumantas Kirilauskas ar ukrainiečių polifoninės improvizacijos virtuozas Jevgenijus Filinas-Jurkovas.

XXV „Jazz improvizacija“

Gruodžio 4 d., ketvirtadienį, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (Gedimino pr. 42)

16 val. – Juozo Karoso salėje: konkursas

19 val. – Didžiojoje salėje: baigiamasis koncertas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.