Tarp Holivudo žvaigždžių Sandanse – lietuvių filmas „Sangailė“

Lietuvos kinui – reikšmingas įvykis. Trečiadienį vėlai vakare prestižinis Sandanso kino festivalis (JAV) oficialiai paskelbė, kad pirmą kartą konkursinėje vaidybinių filmų programoje varžysis lietuviškas filmas. Sausį vyksiančio festivalio metu įvertinimo sieks Alantės Kavaitės režisuota juosta „Sangailė“ apie paauglę mergaitę. Kartu tai bus ir pasaulinė filmo premjera.

Kadras iš filmo „Sangailė“. J.Steponaitytė ir A.Dižiūtė.
Kadras iš filmo „Sangailė“. J.Steponaitytė ir A.Dižiūtė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:08 AM

Šiemet Sandanso festivalis į tarptautinę konkursinę programą atrinko tik 12 vaidybinių filmų. Tai laimingieji, kurie į konkursą pateko iš daugiau nei 2 tūkstančių vaidybinių kino juostų, siūlytų iš viso pasaulio.

„Tai svarbus įvykis Lietuvos kinui. Į šį festivalį kasmet suvažiuoja JAV ir pasaulio kino elitas. Filmo premjera Sandanse bus stiprus startas filmui, pralenkęs visus mūsų lūkesčius “,– sako viena iš filmo prodiuserių Živilė Gallego.

Didžiausias JAV nepriklausomo kino festivalis kasmet į Jutos valstijoje įsikūrusį Park Sičio miestą sutraukia kino pasaulio garsenybes. Jame lankėsi Keira Knightley, Ashtonas Kutcheris, Jessica Alba, Danielis Radcliffe'as, Amanda Seyfried, Josephas Gordonas-Levittas, Julianne Moore ir kitos žvaigždės.

Sandanso festivalis išsiskiria tuo, kad daugeliui aktorių ir režisierių jis yra tramplinas į tolesnę sėkmingą karjerą. Jame kadaise buvo pastebėtos tokios dabartinės kino žvaigždės kaip Kevinas Smithas, Robertas Rodriguezas, Quentinas Tarantinas, Toddas Fieldas, Davidas O. Russellas, Steve'as James'as, Paulas Thomas Andersonas, Stevenas Soderberghas, Darrenas Aronofsky, James'as Wanas, Edwardas Burnsas, Jimas Jarmuschas.

„Tai labai smagi naujiena, nes į filmą įdėjau daug širdies ir pastangų, bus įdomu pasidalyti su pasauliu savo emocijomis apie gražiausius ir sudėtingiausius paauglystės metus. Man buvo svarbu „Sangailę“ filmuoti Lietuvoje, nes čia  praleidau savo paauglystę. Labiausiai džiugina tai, kad pasaulis pamatys talentingus lietuvių aktorius ir kitų kūrėjų darbą“, - sako šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti filmo režisierė A.Kavaitė.

Sandanso kino festivalis JAV rengiamas 27 kartą. Festivalį 1978 metais įkūrė legendinis aktorius Robertas Redfordas. Sandanso festivalio konkursinėje programoje iki šiol dalyvavo tik dokumentinis lietuviškas filmas – Mariaus Markevičiaus „Kita svajonių komanda“ (2012 m.).

Vaidybinį filmą „Sangailė“ prodiusavo kompanija „Fralita Films“ kartu su prancūzų kompanija „Les Films d'Antoine“, taip pat prisidėjo olandų prodiuserių kompanija „Viking Films“. Lietuvoje filmo kūrimą parėmė Lietuvos kino centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.