Nacionaliniame dramos teatre – K.Lupa, O.Koršunovas, E.Nekrošius

Kitų metų sausio-birželio mėnesiais Lietuvos nacionalinis dramos teatras pristatys šešias naujienas – penkias premjeras ir vieną atnaujintą spektaklį.

K.Lupa Lietuvos nacionaliniame dramos teatre režisuos Th.Bernhardo „Didvyrių aikštę“.<br>A.Rybczynskio (PAP) nuotr.
K.Lupa Lietuvos nacionaliniame dramos teatre režisuos Th.Bernhardo „Didvyrių aikštę“.<br>A.Rybczynskio (PAP) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:50 PM

Pirmoji žiemos premjera „Ledo vaikai“ įvyks sausio 11 d. Tai aktorės Birutės Mar režisuotas spektaklis pagal jos tėvų, Lietuvos tremtinių Sibire, prisiminimus. Žiūrovai spektaklyje išgirs autorės pasakojimą, kuriame autentiški faktai susipina su šiuolaikinio žmogaus refleksijomis apie sunkiai suvokiamus mūsų tėvų ir senelių išgyvenimus.

Antroji žiemos premjera numatoma sausio pabaigoje. Tai –  Oskaro Koršunovo režisuota „Jelizaveta Bam“. Režisierius grįžta prie rusų absurdo klasiko Danijilo Charmso kūrinių, kuriais pradėjo savo kūrybinę karjerą. Kita O.Koršunovo premjera rengiama kovo mėnesį – pagal vokiečių dramaturgo Mariaus von Mayenburgo pjesę kuriamas spektaklis „Kankinys“, kuriame netikėtu rakursu bus pažvelgta į jauno žmogaus maištą ir opias šiandienės mokyklos problemas.

Vasarį režisierius taip pat pristatys ir „atjaunintą“ spektaklį „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliks jauni aktoriai Gelminė Glemžaitė, Agnieška Ravdo ir Laurynas Jurgelis.

Vasario pabaigoje teatro aktorė Dalia Michelevičiūtė pakvies visus poezijos gerbėjus į naują savo režisuotą spektaklį pagal lenkų poetės Wislawos Szymborskos eiles „Moters portretas“.

Kovo 27 d. rengiama pirmoji 75-ojo sezono premjera Didžiojoje salėje – Europos teatro patriarcho Krystiano Lupos režisuota Thomaso Bernhardo  „Didvyrių aikštė“. Prieš daugiau kaip du dešimtmečius Austrijoje po visuomenės ir politikų kojomis „žemės drebėjimą“ sukėlusią pjesę lenkų režisierius K.Lupa interpretuos su būriu iškiliausių Lietuvos teatro asmenybių - Valentinu Masalskiu, Egle Gabrėnaite, Vytautu Rumšu, Arūnu Sakalausku, Vytautu Anužiu ir kitais.

Paskutinė jubiliejinio sezono naujiena – Eimunto Nekrošiaus spektaklis pagal Aleksandro Puškino „Borisą Godunovą“. Režisierius su šiuo pastatymu sugrįžta į stiprios dramaturgijos stichiją ir žvelgia į istorinę dramą neramaus mūsų dienų laikmečio kontekste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.