Po 12 val. paaiškės nacionalinės premijos laureatai. Laukite!

Trečiadienį bus paskelbti šeši

Tarp kandidatų - aktoriai D.Gavenonis ir R.Adomaitis (dešinėje).<br>R.Danisevičiaus ir V.Balkūno nuotr.
Tarp kandidatų - aktoriai D.Gavenonis ir R.Adomaitis (dešinėje).<br>R.Danisevičiaus ir V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:14 PM

Komisija laureatus rinks iš 12 pretendentų sąrašo. Jame - aktoriai Regimantas Adomaitis, Dainius Gavenonis ir Nelė Savičenko, rašytojai Jakovas Grigorijus Kanovičius ir Eimutis Valentinas Sventickas, chorvedys ir kompozitorius Vytautas Miškinis.

Taip pat į premiją pretenduoja dailininkė Birutė Janina Grasilda Žilytė, muzikas Leopoldas Digrys, fotomenininkas Algirdas Šeškus, skulptorius Vladas Urbanavičius, architektai Rolandas Palekas ir Audrius Ambrasas.

Iš šių pretendentų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija kitos savaitės trečiadienį išrinks šešis 2014 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatus, tą pačią dieną jie bus paskelbti, praneša Kultūros ministerija.

Šios premijos teikiamos kasmet už reikšmingiausius pastarųjų septynerių metų darbus kultūros ir meno srityje arba už ilgametį kūrėjo indėlį į kultūrą ir meną. Kasmet skiriamos ne daugiau kaip šešios kultūros ir meno premijos, iš jų ne daugiau kaip viena premija gali būti skiriama už ilgametį kūrėjo indėlį į kultūrą ir meną.

Premija yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžių - šiuo metu ji sudaro 104 tūkst. litų. Kultūros ir meno premijos skiriamos iki gruodžio 15 dienos, o premijų laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos (Vasario 16-osios) proga.

Kultūros ir meno premija kūrėjams gali būti skiriama tik vieną kartą. Premijos skiriamos nuo 1989 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.