„Kakės Makės“ nuotykiai debiutuoja Jaunimo teatro scenoje

Valstybinis jaunimo teatras

Pagrindinis - Kakės Makės - vaidmuo teko Jaunimo teatro aktorei Daliai Morozovaitei.<br>V.Balkūno nuotr.
Pagrindinis - Kakės Makės - vaidmuo teko Jaunimo teatro aktorei Daliai Morozovaitei.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2014, 2:19 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:40 PM

Statyti spektaklį vaikams ėmėsi režisierė Virginija Kuklytė, o sukurti scenografiją ir kostiumus patikėta pačiai knygelių autorei L.Žutautei.

L.Žutautė yra dailininkė ir paveikslėlių knygelių mažiausiems skaitytojams autorė, geriausiai žinoma iš istorijų apie Kakę Makę, kurių jau pasirodė keturios: „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ (2011 m. balandį ši knyga buvo išrinkta Geriausia knyga mažiausiam skaitytojui), „Kakė Makė ir pabėgusios ausys“, „Kakė Makė ir didelė tamsa“ bei „Kakė Makė ir svajonių gimtadienis“. Šiuo metu apie Kakės Makės nuotykius jau skaito ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos, Danijos, Latvijos bei Pietų Korėjos vaikai. L.Žutautė 2014 m. balandį apdovanota Vaikų literatūros premija.

Pagrindinis - Kakės Makės - vaidmuo teko Jaunimo teatro aktorei Daliai Morozovaitei. Mamos vaidmenį kuria aktorė Aldona Bendoriūtė, tėčio - aktoriai Giedrius Arbačiauskas ir Ignas Ciplijauskas, o Netvarkos nykštuko - kviestinis trupės „Degam“ aktorius Šarūnas Gedvilas. Spektakliui muziką kuria jaunoji kompozitorė ir vokalistė Eglė Sirvydytė, choreografiją - Sigita Mikalauskaitė.

„Siekiu, kad spektaklis būtų apie darnią šeimą, kurioje tėtis ir mama myli vienas kitą, o svarbiausia - nebijo savo santykių parodyti prie vaiko, nebijo apsikabinti ir vaiko, ir vienas kito“, - apie pagrindinę premjerinio spektaklio idėją kalba režisierė.

V.Kuklytė yra sukūrusi per 20 vaidmenų teatre ir kine, taip pat pati režisavo tris trumpo metro filmus, Menų spaustuvėje pristatė debiutinį spektaklį „Anaerobai“, laimėjo Lietuvos teatro sąjungos „Aktorių duetų“ ir „Jauno režisieriaus eksperimento“ konkursus, pelnė ne vieną premiją ir apdovanojimą. Šiuo metu V. Kuklytė dirba nepriklausomoje aktorių trupėje „Degam“ (vadovas Juozas Javaitis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.