Austrija grasina atimsianti iš dainininkės A.Netrebko pilietybę

Pasaulio scenų operos primadonos Anos Netrebko sprendimas skirti milijoną rublių (apie 53 tūkst. litų) iš asmeninės sąskaitos Donecko A.Solovjanenkos nacionaliniam operos ir baleto teatrui sukėlė nepasitenkinimo audrą Vakaruose.

Perdavusi Donecko teatrui paramą per separatistų lyderį O.Cariovą ir nusifotografavusi prie separatistų vėliavos, A.Netrebko prisidarė sau bėdos.<br>„Scanpix “ nuotr.
Perdavusi Donecko teatrui paramą per separatistų lyderį O.Cariovą ir nusifotografavusi prie separatistų vėliavos, A.Netrebko prisidarė sau bėdos.<br>„Scanpix “ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 9:04 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:41 AM

Labdaros akcija įvyko per 3-iąjį tarptautinį kultūros forumą Sankt Peterburge – dainininkė įteikė čekį vienam prorusiškų separatistų lyderių Olegui Cariovui ir nusifotografavo su juo prie separatistų vėliavos.

Šis gestas iškart sulaukė atgarsio pasaulyje. Austrijos žiniasklaidoje svarstoma, ar nevertėtų iš dainininkės atimti pilietybės – A.Netrebko turi Rusijos ir Austrijos pilietybę, nes yra Vienos operos teatro solistė. Muzikos impresarijai taip pat svarsto, ar nenutraukti su ja kontraktų. Austrijos avialinijos pareiškė, kad nebepratęs su dainininke komercinės reklamos sutarties. Griežčiausių sankcijų šalininkai pataria Austrijos migracijos tarnybai atimti iš jos pasą.

Apžvalgininkai konstatuoja: paaukojusi milijoną rublių, A.Netrebko prarado milijoną eurų.

A.Netrebko teisinasi neremianti jokių separatistų. Milijoną rublių iš savo kišenės ji skyrė Donecko nacionaliniam operos ir baleto teatrui, kuriame dirba jos artimi draugai, buvę bendramoksliai.

Pinigus teatralams turi perduoti vienas separatistų lyderių O.Cariovas, kuris taip pat dalyvavo  kultūros forume Sankt Peterburge. A.Netrebko teisinasi, kad šis žmogus jai buvo pristatytas kaip vienintelis, galintis saugiai perduoti lėšas Donecko teatrui. Kad pabrėžtų momento svarbą, O.Cariovas pakėlė vadinamosios Novorusijos vėliavą.

„Vėliava nebuvo numatyta, aš tam nebuvau pasirengusi. Aš netgi nežinojau, kokia tai vėliava, ir supratau tik vėliau“, – aiškina dainininkė.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.