Į sceną grįžta Rafailo Karpio Vampyras

„Vilnius City Opera“ (VCO) ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras skelbia žinią, kad vasario 5 ir 7 dienomis į sceną grįžta nuotykių opera jauniems – Engelberto Humperdincko „Jonas ir Greta“. Taigi tėvai jau gali ruošti muzikines dovanas savo vaikams. Juk net ir skaniausi saldainiai tampa tik blizgių popieriukų krūva, kompiuteriniai žaidimai pabosta, o šiandien madingus sportbačius ryt pakeičia kiti. Užtat įspūdžiai, patirti teatre, išlieka visam gyvenimui.

Scena iš operos „Jonas ir Greta“.
Scena iš operos „Jonas ir Greta“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-10 13:53, atnaujinta 2018-01-19 12:44

Jaunųjų Dalios Ibelhauptaitės ir Gintaro Rinkevičiaus mokinių režisieriaus Gedimino Šeduikio ir dirigento Ričardo Šumilos debiutinis darbas jau sulaukė teigiamų atsiliepimų, o jauna publika negailėjo šiltų aplodismentų. Nors žiūrovų numylėtiniu iš karto tapo Rafailo Karpio meistriškai įkūnytas Vampyras, spektaklio finale visi džiūgavo, kai dėl Jono ir Gretos sumanumo, drąsos ir išminties Vampyrui nepavyko laimėti.

„Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras prioritetu visuomet laikė darbą su jaunais žmonėmis, siekį atskleisti muzikinius Lietuvos talentus. Tikrai labai džiugu, kad ėmėmės „Jono ir Gretos“, kurioje jaunimas kuria jaunimui“, – kalbėjo maestro G.Rinkevičius.

Prie lietuvių šiame projekte prisidėjo ir talentingi kūrėjai, dirbantys užsienyje. Kostiumus kūrė šiuo metu „Céline“ mados namuose dirbanti Eglė Čekanavičiūtė. Scenografija buvo patikėta svečiui iš Anglijos Willui Holtui.

Spektaklyje pasirodys lietuvių publikai jau gerai žinomi solistai: premjerose Vampyro vaidmeniu sužibėjęs ir visų simpatijas pelnęs R.Karpis, organiška vaidyba ir puikiu balsu sužavėjusi Marija Nazarova, prie jų prisidės Jovita Vaškevičiūtė, o didžiausia staigmena taps Lietuvos publikai dar nežinomos jaunos solistės Justinos Gringytės, dainuojančios pagrindinius vaidmenis Londono „Covent Garden“ ir Anglijos nacionalinės operos scenose, persikūnijimas į berniukišką Jono vaidmenį.

„Labai džiaugiamės, kad Justina debiutuos Jono vaidmeniu būtent pas mus. Tai labai talentinga jauna solistė, prieš metus baigusi stažuotę Londono karališkojo operos teatro jaunųjų solistų programoje, kurios buvę auklėtiniai Edgaras Montvidas ir Kostas Smoriginas tęsia įspūdingas karjeras pasaulio operos scenose. Justinos sėkmės istorija ne ką mažesnė už vaikinų – ji jau spėjo padainuoti Madaleną tiek Londono karališkojoje operoje, tiek Anglijos nacionalinėje operoje bei Maskvos Didžiajame teatre, o šį pavasarį britų žiūrovai galės išvysti jos Karmen Anglijos nacionalinėje operoje. Tai labai didelis jaunos solistės įvertinimas“, – pasakoja VCO meno vadovė D.Ibelhauptaitė.

Pasirinkę gerai žinomą brolių Grimmų istoriją apie Jonuką ir Gretutę, kūrėjai į ją pažvelgė ne kaip į pasaką vaikams, bet kaip į tikram gyvenimui prilygstančią brolio ir sesės nuotykių dramą. Tai – spektaklis apie vaiko virsmą paaugliu, jo atsiskyrimą nuo tėvų ir kelionę į realybės „mišką“. Vos prasidėjus kūrybiniam procesui, visa komanda atrado vis naujų panašumų tarp garsiosios istorijos ir savo pačių gyvenimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024