Ieva Prudnikovaitė vienintelį kartą šį sezoną dainuoja Karmen

Gruodžio 10 d. pagrindinį Karmen vaidmenį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro statytoje George’o Bizet operoje „Karmen“ dainuos vienas ryškiausių Lietuvos mecosopranų Ieva Prudnikovaitė.  Tai vienintelis solistės pasirodymas LNOBT scenoje šį sezoną, mat I.Prudnikovaitė dainuoja Eseno „Aalto“ operos teatre ir Vokietijoje šiuo metu ne tik dirba, bet ir gyvena, lygiagrečiai augindama dukrelę.

I.Prudnikovaitė - Karmen, K.Benediktas - Chosė.<br>M.Aleksos nuotr.
I.Prudnikovaitė - Karmen, K.Benediktas - Chosė.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:44 PM

I.Prudnikovaitės repertuaras itin įvairus, ji dainuoja skirtingų stilių operas – nuo baroko iki XX a. klasikos, prancūzų, italų, vokiečių, rusų, itališkojo bel canto, austriškojo ekspresionizmo, angliškojo baroko veikaluose. Vilnietiškoje „Karmen“ solistė dainuoja nuo pat spektaklio premjeros 2009 metais. Galima net teigti, jog pagrindinis vaidmuo prancūzų režisieriaus Arnaud Bernard’o buvo kuriamas atsižvelgiant į I.Prudnikovaitės kūrybinę individualybę. Galima tik pasidžiaugti, jog nuo to laiko solistė padarė puikią tarptautinę karjerą, o Karmen dainuoja ne tik Vilniuje, bet ir Esene.

Šiais metais „Aalto“ teatre I.Prudnikovaitė atliko ne tik Karmen, bet ir Olgos (Piotro Čaikovskio „Eugenijus Oneginas“) vaidmenis, dainuoja Giuseppe Verdi operose – Feneną („Nabukas“) ir Federiką („Luiza Miler“). Pastarajame spektaklyje ji pasirodys iš karto po Naujųjų metų. Kitais metais vokiečių publika ją galės išvysti dainuojančią Polinesą Georgo Friedricho Handelio operoje „Ariodante“, šią partiją kaip ir Isoletą  bel canto stiliumi alsuojančioje Vincenzo Bellini operoje „La straniera“ („Nepažįstamoje“) I.Prudnikovaitė dainavo ir šįmet.

Trečiadienio vakaro spektaklis išskirtinis dar dėl keleto priežasčių – po ilgesnės pertraukos LNOBT diriguos Gintaras Rinkevičius, o prieš spektaklį 17 val. 30 min. Raudonojoje fojė vyks knygos „Su Birute Almonaityte“ pristatymas: spektaklis „Karmen“ kaip ir knyga dedikuojamos žymios operos solistės B.Almonaitytės (1934–2004) jubiliejui.

Taip pat dainuos Kristianas Benediktas (Chosė), Eugenijus Chrebtovas (Toreadoras), Regina Šilinskaitė (Mikaela), Arūnas Malikėnas, Rafailas Karpis, Irena Zelenkauskaitė, Julija Stupnianek, Egidijus Dauskurdis, Šarūnas Šapalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.