Kultūros ministras taikys Panevėžio aktorius ir administraciją

Kultūros ministras Šarūnas Birutis apgailestauja, kad Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro kolektyve padėtis negerėja. Jis žada imtis tarpininko vaidmens, kad aktoriai ir administracija kalbėtųsi tarpusavyje.

Kultūros ministras Š.Birutis ketina nuolat lankytis Panevėžio J.Miltinio dramos teatre.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kultūros ministras Š.Birutis ketina nuolat lankytis Panevėžio J.Miltinio dramos teatre.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 10, 2014, 2:10 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:44 PM

„Susitarėme, kad judėsime į priekį su kolektyvine sutartimi, kuri įstrigusi, kad susirinkimai vyks nuolat ir kad ministras nuolat lankysis“, – po apsilankymo šiame teatre BNS sakė ministras.

Anot jo, pagrindinis jo apsilankymo laimėjimas buvo tas, kad teatro vadovybė ir kolektyvas susirinko ir kalbėjosi. Š.Birutis apgailestavo, jog tokie pokalbiai vyksta tik jam dalyvaujant, dėl to jis žada kuo dažniau lankytis Panevėžyje.

„Kuo dažniau, norėčiau kartą per mėnesį ar per ketvirtį nuvažiuoti“, – sakė jis, paklaustas, kaip dažnai planuoja lankytis J.Miltinio teatre.

Kultūros ministro teigimu, daugiausia problemų kelia psichologinė padėtis teatre.

„Psichologiškai vis dėlto sudėtinga padėtis: nesikalbama, neišklausoma, nesuprantama, trūksta informacijos“, – sakė Š.Birutis.

Anot jo, psichologinis mikroklimatas turi įtakos aktorių darbui, nors teatro lankomumui tai neatsiliepia.

„Lankomumas, reikia pasakyti, vis dėlto neblogas, ir tai mane maloniai stebina. Bet, be abejo, pastatymų kokybei ir bendram darbui tas erzelys nepadeda“, – kalbėjo ministras.

Konfliktas tarp vadovybės ir kolektyvo Panevėžio dramos teatre įsisenėjęs, trunka kelerius metus.

Gegužę taikyti J.Miltinio teatro vadovybę ir kolektyvą mėgino Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariai.

Prieš kelerius metus minėto teatro aktoriai yra išreiškę nepasitikėjimą vadovu Romualdu Vikšraičiu. Jį kaltino nemokant organizuoti darbo, griaunant teatrą, nesitariant su kolektyvu, priimant abejotinus, neskaidrius sprendimus, atleidžiant darbuotojus ir kt.

Savo ruožtu R.Vikšraitis teigia vos atėjęs į Panevėžio teatrą pajutęs kolektyvo priešiškumą, pašaipas. Jo teigimu, pasipriešinimą sukėlė pradėtos reformos, kurios buvo būtinos.

Legendinio režisieriaus J.Miltinio įkurtas dramos teatras Panevėžyje pastaraisiais metais garsėja konfliktais. 2010 metais aktoriai sukilo prieš ilgametį teatro vadovą Rimantą Teresą. Pasibaigus jo kadencijai konkursą vadovauti teatrui laimėjo aktorius Laimutis Sėdžius, bet po kelių dienų jis pasitraukė nepaaiškinęs priežasčių. 2010 metų lapkritį teatrui ėmė vadovauti režisierius R.Vikšraitis, 2011 metų gegužę kolektyvas išreiškė nepasitikėjimą jam. Jo kadencija baigiasi kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.