„Ars Lituanica“ laureatams įteikti rinktiniai instrumentai

Gruodžio 7-ąją pasibaigęs I nacionalinis forumas „Ars Lituanica“ atvėrė duris į didžiąją sceną keturiems perspektyviems jauniesiems Lietuvos muzikos talentams. Forumo metu surengtas stygininkų konkursas tapo lemtingas smuikininkėms Mildai Kraujutaitytei ir Justinai Mariai Doerup bei violončelininkams Augustui Gocentui ir Deividui Dumčiui.

Meistro W.Rieso dirbtuvės styginių instrumentų parodoje.<br>E.Kindurio nuotr.
Meistro W.Rieso dirbtuvės styginių instrumentų parodoje.<br>E.Kindurio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 5:44 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:37 AM

Jiems atiteko pagrindinis konkurso prizas – teisė griežti meistrų Valdo Stravinsko bei Wolframo Rieso sukurtais instrumentais, kurių vertė siekia 22 tūkst. eurų.

Specialieji prizai už gerą pasirodymą įteikti smuikininkei Julijai Ivanovaitei ir violončelininkui Liudvikui Silickui.

Penkias dienas trukusi klasikinės muzikos šventė sudomino ir scenos naujokus, ir daug pasiekusius profesionalus. Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje meistriškumo kursus vedė tarptautinį pripažinimą pelnę muzikantai – smuiko virtuozas ir pedagogas profesorius Christianas Altenburgeris (Austrija), smuikininkė Dalia Dėdinskaitė (Lietuva) bei violončelininkas Glebas Pyšniakas (Lietuva).

Modernių styginių instrumentų parodą surengė meistrai W.Riesas (Vokietija) ir V.Stravinskas (Lietuva).

„Forumo metu mokykloje buvo juntama nekasdieniška, šventiška atmosfera. Gera padėti jauniesiems talentams siekti muzikinių aukštumų, tobulinti jų muzikos atlikimo techniką, muzikavimo ypatybes. Smagu žinoti, kad Lietuvoje yra tiek daug talentingų, perspektyvių atlikėjų“, – sakė vienas forumo organizatorių G.Pyšniakas.

Kita forumo įkvėpėja D.Dėdinskaitė džiaugėsi, kad į Lietuvą atvyko pasaulinę šlovę pelnęs smuiko virtuozas, puikiai vertinamas pedagogas Ch.Altenburgeris. „Jaunimas galėjo ne tik pasisemti iš jo patirties, bet ir išgirsti profesoriaus pasirodymą“, – pabrėžė D.Dėdinskaitė.

Anot smuikininkės, svarbiausia, kad projektas pavyko, ir keturi jaunieji talentai galės griežti aukščiausios klasės instrumentais.

I nacionalinio forumo „Ars Lituanica“ dalyviai, muzikantai ir jame apsilankę meno mėgėjai susipažino su W.Rieso bei V.Stravinsko modernių styginių instrumentų kolekcijomis. Šių meistrų instrumentais konkurso pažibos galės naudotis vienerius metus.

Be to, visi konkursantai buvo apdovanoti „Pirastro“ stygomis bei P. Guillaume'o kanifolija. Geriausiai pasirodžiusiems atlikėjams išdalyti ir papildomi prizai – galimybė koncertuoti Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje 2015–2016 metais bei viešosios įstaigos „Ars Lituanica“ renginiuose, įsiamžinti fotografo Egidijaus Kindurio fotosesijoje ir kiti.

I nacionalinio forumo „Ars Lituanica“ konkurso nugalėtojai pasirodys gruodžio 21 d. 18 val. festivalyje „Kalėdinis Vilnius“ sostinės Vytauto Kasiulio dailės muziejuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.